Dacă în urmă cu puţin timp înaintea începerii campionatului, Unirea Alba Iulia s-a retras din campionat din cauza lipsei banilor, acum a mai primit o lovitură. Juniorii Unirii s-ar putea să fie nevoiţi ca din toamnă să-şi găsească o altă „casă”.

Chiar dacă în ultima partidă au evoluat-o pe terenul mare al Stadionului „Cetate”, joi, juniorii Unirii au primit o veste-şoc. Consiliul Local al municipiului Alba Iulia a reziliat contractul de concesiune cu SC FC Unirea 2006 SA pentru stadion şi, începând toamna acestui an, peste 150 de juniori vor fi nevoiţi să-şi găsească o nouă locaţie de antrenament.

„Încă n-am fost daţi afară şi în aceste momente suntem în discuţii cu oficialităţile oraşului. Sunt 100% sigur că vom continua cu grupele de juniori şi din sezonul viitor şi nu cred că Unirea Alba Iulia îşi va disputa partidele de acasă într-o altă locaţie decât cea a Stadionului Cetate din Alba Iulia”, a declarat Mihai Dăscălescu, preşedinte Unirea Alba Iulia.

În altă ordine de idei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman oferă o soluţie salvatoare: „Astăzi am discutat cu domnul primar al comunei  Galda, domnul Romulus Raica, un mare iubitor al sportului şi am convenit că dacă Primăria Alba Iulia nu revine asupra deciziei de a scoate juniorii Unirii afară de pe stadionul Cetate, din toamnă copiii se vor putea antrena şi juca la Galda. Am discutat şi cu un investitor privat  posibilitatea de a susţine financiar transportul copiilor dus-întors la Galda pentru antrenamente şi jocuri oficiale. Ce ar mai fi de spus la asemenea aberaţii? Deja s-a întins prea mult coarda, iar copiii nu au nici o vină în acest joc stupid”.

În acest context, ne punem întrebarea: Va lăsa oare Primăria Municipiului acest club să fie mutat la Galda? Câţi juniori vor dori să plece, tocmai din cauza acestor probleme care nu se mai opresc?

 
 
 

Publicitate

Publicitate