CS Gold Roşia Montană a avut parte de un an cu adevărat bun, în 2012. Gruparea din Roşia Montană este pe primul loc la finalul turului, la rugby feminin în 7.

Antrenorul Ionel Homeniuc consideră că rugby-ul feminin a crescut mult de la înfiinţarea echipei, iar rezultatele obţinute stau mărturie acestui fapt. CS Gold Roşia Montană se poate mândri cu şapte sportive cooptate în lotul naţional de junioare şi cu patru sportive la echipa de senioare.

„Anul 2012 a fost un an bun pentru rugby la Roşia Montană din punct de vedere al rugby-ului feminin şi masculin, dar cel feminin a crescut foarte mult şi a urcat pe treapta cea mai înaltă, suntem pe primul loc în ţară la junioare, avem şapte fete în lotul naţional de junioare şi patru la senioare”, a declarat Ionel Homeniuc (Săhlean), antrenor principal CS Gold Roşia Montană.

Startul ruby-ului la a fost timid, după cum povesteşte antrenorul Ionel Homeniuc, dar, după ce au văzut câteva meciuri, părinţii şi-au încurajat copiii către acest sport.

”Startul n-a fost greu la Roşia Montană, a fost timid mai bine zis, a fost ceva nou, dar într-adevăr peste aşteptări, pentru că în special părinţii au înţeles foarte bine”,  a mai punctat Homeniuc.

Întrebat dacă rugby-ul nu este un sport prea dur pentru fete, tehnicianul Ionel Homeniuc a fost ferm:

”Nu, pentru că ele joacă rugby în 7, este sport olimpic, aici este multă artă, se dă drumul la minge, se pasează foarte mult, într-adevăr este şi contactul. Părinţii sunt suspicioşi, pentru ceea ce văd la televizor, dar s-au convins şi mi-au dat dreptate, se joacă la nivel mondial de 100 de ani rugby feminin”, a concluzionat Homeniuc.

În noul an, CS Gold Roşia Montană speră să crească valoric alături de echipa de senioare şi să-şi menţină poziţia la junioare.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate