În perioada 5-9 septembrie s-au desfăşurat, în orașul Bursa din Turcia, Campionatele Europei de Sud-Est la Orientare (SEEOC), competiție la care au fost prezente loturile naționale din 9 țări: Turcia, Moldova, Macedonia, Italia, Serbia, Muntenegru, Croația, Bulgaria și România.

Din lotul României au făcut parte și doi sportivi de la CS Unirea Alba Iulia, Irina Maiorescu la senioare și Ștefan Copețchi la juniori I, fiecare dintre aceștia reușind să urce pe podiumul de premiere al competiției.

Irina Maiorescu a avut comportări constant bune în fiecare dintre cele trei etape individuale în care a concurat. A reușit să urce de două ori pe podium: medalia de argint în proba de Lungă Distanță și medalia de bronz în proba de Sprint. În proba de Medie distanță a terminat pe locul 4.

Ștefan Copețchi a avut un start de competiție mai puțin bun şi a terminat pe locul 17 proba de Sprint și pe locul 16 în proba de Lungă Distanță.

În ultimele două zile de competiție, acesta și-a arătat adevărata valoare, în proba de Medie Distanță a terminat pe locul doi și a cucerit medalia de argint. În proba de Ștafetă, a fost cel mai rapid pe primul schimb, dar evoluțiile mai puțin bune ale celorlalți doi componenți ai ștafetei au făcut ca, la final, să termine pe locul al treilea și să obțină medaliile de bronz, în urma ștafetelor din Serbia și Bulgaria.

 „Medaliile  obținute de către cei doi sportivi sunt peste așteptările mele, pe deplin meritate de către sportivi. Aceste rezultate confirmă valoarea sportivilor și munca depusă de către ei în pregătirea din acest an. Cu siguranță, zestrea medaliilor putea fi mai importantă dar, din păcate, cel de-al treilea sportiv unirist selecționat în lotul României de seniori, Tamas Bogya nu a putut face deplasarea. neprimind acordul de la locul de muncă (fiind angajat al MApN)”, a declarat Marius Anghel, antrenor Orientare Sportivă.

 

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate