20140510_111517Administraţia locală cugireană se pregăteşte să demareze un proiect de investiţii prin care baza sportivă CSO se va apropia de standardele sportului de mare performanţă. Investiţiile propuse au fost apreciate de către preşedintele Federaţiei Române de fotbal care a vizitat recent baza sportivă cugireană.

Ba mai mult, reprezentantul FRF l-a asigurat pe edilului cugirean că îi va acorda tot sprijinul pentru preluarea de la UM Cugir a stadionului „Parc”, aflat în stare de degradare.

În ultimii ani, actuala baza sportivă CSO a beneficiat de importante lucrări de reabilitare şi amenajare, care au creat condiţii optime pentru desfăşurarea diferitelor activiţăţi sportive. Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate astfel că, în prezent, Cugirul se poate mândri cu o echipă de fotbal cu şase reale de promovare în liga a-II-a, cu doi campioni la tenis, cu doi vicecampioni modiali la karate şi cu o pepinieră de mici talente sportive. Din acest motiv, primarul Adrian Teban şi-a propus să continue investiţiile la baza sportivă pentru a asigura dezvoltarea performanţei sportive.

Astfel, în urma noilor investiții stadionul „CSO” din Cugir va beneficia de o tribună acoperită complet (vezi foto de jos).

 

“Pe lângă investiţiile în infrastructură şi sănătate, consider că avem o datorie faţă de copiii şi tinerii din Cugir care au demonstrat că pot performa în sport dacă li se oferă şansa şi condiţiile adecvate. Ultimele rezultate ale tinerilor cugireni ne-au confirmat această încredere, motiv pentru care ne-am propus să investim în continuare în baza sportivă  Vom amenaja încă două terenuri de tenis, dintre care unul va fi mai mare şi va avea o tribună acopertită. Totodată, dorim să realizăm o copertină deasupra tribunei stadionului şi să reabilităm porţile de acces. Suntem convinşi că la finalul lucrărilor, baza sportivă a CSO Cugir va corespunde standardelor sportului de mare performanţă”, a declarat primarul Cugirului, Adrian Teban.

copertina TRIBUNA CSOProiectul de modernizare a fost apreciat şi de către preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu care a vizitat recent mai multe baze sportive din judeţ, printre care şi cea de la Cugir. Cu această ocazie, primarul Adrian Teban a discutat cu reprezentantul FRF şi despre potenţialul Stadionului „Parc”, care se află în stare accentuată de degradare din cauza lipsei capacităţii financiare a actualului proprietar, UM Cugir. După vizitarea acestui stadion, preşedintele FRF l-a asigurat de tot sprijinul său în demersul pe care edilul cugirean intenţionează să-l facă pentru preluarea în administrea primăriei a acestui stadion, cu scopul de a-l reabilita pe baza unor fonduri europene.

“Asistăm la degradarea unuia dintre cele mai mari stadioane din judeţul Alba, fratele geamăn al stadionului „Cetate” şi este păcat că nu putem face nimic să oprim acest lucru, deoarece se află în proprietatea fabricii. Preşedintele FRF a promis că va discuta cu reprezentanţii Ministeruluui Economiei poibilitatea transferării obiectivului către administraţia locală. Dacă vom reuşi, suntem hotărâţi să accesăm fonduri europene pentru a reabilita şi a revitaliza acest stadion”, a declarat Adrian Teban

În acest moment, Metalurgistul Cugir se află la trei puncte în spatele liderului Șoimii Pâncota, dar păstrează șanse reale la promovarea în eșalonul secund.

 
 
 

Publicitate

Publicitate