powerliffting Penitenciarul Aiud a găzduit, duminică, prima ediție a Competiției interpenitenciare de powerlifting adresată persoanelor custodiate. Un număr de 31 de persoane private de libertate s-au întrecut la cel mai reprezentativ sport de forţă.

Powerlifting-ul este considerat cel mai reprezentativ sport de forță, constând în trei probe: genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Au participat 31 de deținuți, dintre care cinci aflați în custodia Penitenciarului Miercurea Ciuc.

Evenimentul s-a derulat pe parcursul a mai mult de şase ore și a beneficiat de suportul tehnic și logistic al Federației Române de Powerlifting care are sediul în Alba Iulia.

Rezultatele obținute au rivalizat pe alocuri cu cele dintr-o competiție oficială, nu de puține ori bara de concurs fiind încărcatăcată cu greutăți ce atingeau 180, 200 sau chiar 240 de kilograme.

Pe echipe, s-a impus Penitenciarul Miercurea Ciuc care a câștigat două din cele trei categorii de greutate la care a participat.

Practicarea activităților sportive de către deținuți contribuie la dezvoltarea de atitudini și aptitudini pro-sociale, precum: respectarea regulilor și a adversarului, îmbunătățirea abilităților de comunicare și relaționare, dezvoltarea capacității de a lua decizii responsabile, având în același timp marele avantaj că persoanele custodiate au o motivație intrinsecă de a participa la astfel de acțiuni, transmit reprezentanţii Penitenciarului Aiud.

 
 
 

Publicitate

Publicitate