Pentru început, v-aș ruga să faceți o comparație între prima parte a campionatului acesta și cea a celui precedent. 

În primul rând campionatul acesta este mult mai dificil decât cel precedent, din cauza regulii cu 6 jucătoare străine, introdusă de Federația Romană de Baschet. În ceea ce ne privește, dacă sezonul trecut am beneficiat de un program avantajos în turul campionatului, acum am avut neșansa ca în doar șapte zile să întâlnim cele mai bune 3 echipe din țară, iar ritmul acelor jocuri ne-a scos din echilibru. Au fost trei înfrângeri dureroase, dar care nu au influențat prea mult șansele de a ne atinge obiectivul. Apoi echipa a avut un parcurs bun, cu 8 victorii din 9 meciuri, incluzând aici și „dubla” din sferturile de finală ale Cupei Romaniei. Per total, nu a fost un tur perfect, dar a fost unul după care putem spune că ne-am îndeplinit obiectivul legat de Cupa Romaniei, iar în campionat, prin locul 4 ocupat, suntem în grafic către indeplinirea celui de-al doilea obiectiv.
Credeți că recenta schimbare a antrenorului a venit la momentul oportun?

Este o întrebare grea. Din punctul meu de vedere se putea face schimbarea mai repede și o să explic de ce: cu toții, de la dl. Rector până la sponsori și suporteri ne dorim să scoatem maximul din echipa pe care o avem. Din păcate, chiar dacă rezultatele seci ne arătau că echipa e în grafic, jocurile și mai ales antrenamentele au început să ne arate semne că pe termen mediu și lung nu suntem pe drumul cel bun. Cauzele ar fi multiple și nu le putem dezbate acum, dar în ceea ce mă privește aș vrea să-i mulțumesc antrenorului Tomas Bilek pentru tot ce a facut pentru CSU Alba Iulia și în același timp, să liniștesc opinia publică spunând că am schimbat pentru a avea un viitor mai de succes.
Cum s-a ajuns la varianta Miroslav Popov? Au mai fost si alte variante?

Altă variantă concretă nu a existat. Desigur, atât Dan Fleșeriu, cât și Predrag Vasic sunt doi antrenori valoroși, cu care am luat legătura, dar fără a le propune ceva concret. Ambii se află sub contract cu echipele lor și nu era corect să avem vreo altă discuție decât una prietenească la o cafea. Cu Miroslav Popov trebuia să ne întalnim în cadrul turneului de pregătire de la Zenica, dar am aflat acolo că echipa sa, Hemofarm Vrsac se confrunta cu grave probleme financiare. Din clipa aceea am ținut legătura cu el, dar varianta a devenit de actualitate doar când situația cu Tomas Bilek și plecarea lui a devenit clară.
Credeți că echipa, în formula actuală, poate obține o medalie la finalul campionatului?

Sunt absolut convins că echipa, în formula actuală, își va îndeplini obiectivul la sfârșitul campionatului, iar acesta este clasarea în primele 4 echipe. Până la lupta efectivă pentru medalii mai sunt trei luni de antrenamente și muncă grea, jocul echipei va mai crește în valoare și atunci există și această posibilitate. Să nu uităm însa că echipele din fața noastră în clasament reprezintă sau au reprezentat România în Cupele Europene sezonul acesta, dispun de bugete mai mari și lupta cu ele nu este nici pe departe una ușoară. Dar cred că odată ajunși în semifinale orice este posibil și putem ținti sus de tot!
Cât de posibilă ar fi desfășurarea Final Four-ului Cupei Romaniei la Alba Iulia și cât de mult ne-ar ajuta pe noi acest lucru în ideea câștigării trofeului?

Nu e de competența mea acest lucru. Evident că la Alba Iulia am avea șanse mai mari, dar desfășurarea evenimentului aici sau în altă parte depinde de un complex de împrejurări, de la infrastructură până la licitația financiară. Vom vedea în cel mai scurt timp cui i se va atribui organizarea și atunci vom putea să ne facem planuri concrete.
Cum vi se pare evoluția în timp a echipei din momentul în care ați venit aici și până în prezent?

Am învățat și în perioada petrecută la Satu Mare că e mai dificil să te menții pe locurile fruntașe decât să ajungi acolo. Sunt fericit că echipa este în top, că e în poziția de a se lupta pentru medalii atât în campionat, cât și în Cupa Romaniei și nu e puțin lucru să pot spune asta după doar un sezon și jumătate petrecut aici. Pentru mine important este să fim întotdeauna profesioniști, iar la CSU Alba Iulia sunt îndeplinite toate condițiile pentru așa ceva. Aș vrea pe această cale să mulțumesc d-lui Rector pentru sprijunul acordat, chiar și în momentele grele, tuturor celor din club pentru munca de zi cu zi pentru a asigura linistea financiară, autorităților și sponsorilor pentru că sunt lângă noi și nu în ultimul rând, suporterilor, fără de care orice meci ar fi infinit mai greu.

Comunicat de presă (Sorin Stanciu – CSU Alba Iulia )

 
 
 

Publicitate

Publicitate