Președintele executiv al Unirii Alba Iulia, Mihai Dăscălescu a mărturisit într-un interviu pentru Sport.Alba24.ro noutățile pe care le-a descoperit în funcția pe care o deţine, dar și saltul de la jucător, la antrenor și apoi conducător de club. Acesta a dezvăluit și cât de mult se resimte faptul că autoritățile locale nu au mai acordat fonduri echipei reprezentative a județului Alba.

Reporter: Cât de grea a fost trecerea pentru dumneavoastră de la jucător-antrenor la conducător de club?

Mihai Dăscălescu: Prea greu nu a fost, pentru că ceea ce am făcut e tot în domeniul fotbalului. În meseria de președinte, învăț și am învățat cum se conduce și cum se gestionează o societate.

Reporter: Cât de mult va ajutat experiența ca fotbalist în ceea ce faceți acum?

Mihai Dăscălescu: Faptul că am jucat la Rapid m-a maturizat în acea perioadă, însă ca președinte de club sau ca și conducător nu pot spune că am un model. Admir munca pe care au depus-o conducători ca Dinu Gheorghe sau Petre Buduru.

Reporter: Cât de mult se simte la Unirea Alba Iulia lipsa banilor de la autoritățile locale?

Mihai Dăscălescu: Lipsa banilor de la autoritățile locale a dus la schimbarea strategiei clubului pentru un moment. Mi-aş dori ca implicarea autorităților locale să fie la fel ca până în anul 2009, pentru că orice proiect și orice performanță mi-aș dori să realizez depinde de partea financiară. Prin implicarea RMGC-ului și prin vânzarea tinerelor talente, am reușit să echilibrăm bugetul pentru anul 2011-2012. Pe viitor, pentru a putea face performanță, așteptăm susținerea financiară din partea Consiliului Local, cât și a Consiliului Județean, deoarece performanțele realizate în 2009 s-au datorat în mare parte lor.

Reporter: Ce proiecte v-aţi propus pentru FC Unirea Alba Iulia?

M.D.:  Mi-am propus pe viitor să avem un centru de copii și juniori mai bun decât este la ora actuală. Mi-aș dori să promovăm mai mulți jucători din județul Alba la prima echipă. La seniori mi-aș dori ca în maxim 2 ani de zile să promovăm în Liga I, dar  acest lucru nu-l putem face decât cu o stabilitate financiară.

Rep: De ce credeți că nu mai vin oamenii la stadion?

Mihai Dăscălescu: Retrogradarea din Liga I și faptul că în anul următor parcursul echipei a fost unul mai mult decât modest nu a făcut decât să îndepărteze suporterii Unirii de la stadion. Cred că doar prin rezultate și prin calitatea jocului echipei putem readuce suporterii la stadion.

Reporter: Cât de mult au contat pentru președintele Mihai Dăscălescu relațiile pe care și le-a făcut fotbalistul Mihai Dăscălescu? Cât de importante sunt relațiile în lumea fotbalului?

Mihai Dăscălescu: Relațiile pe care le-am dobândit pe vremea în care eram fotbalist m-au ajutat enorm. Sistemul relațional este foarte important în lumea fotbalului, nu numai la noi în țară, cât și pe plan internațional, de aceea ca să fii un președinte bun trebuie să ai relații.

Reporter: La final, aș dori să-mi spuneți cum vi se pare nivelul fotbalului din România, dar și cel din județul Alba?

Mihai Dăscălescu: Din păcate, lipsa banilor se face resimțită în fotbalul din România. Dispariția mai multor baze sportive din România, aria tot mai scăzută de selecție a juniorilor a dus la o scădere destul de mare la nivelul Ligii a II-a și a III-a.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate