A 9-a ediţie a competiţiei de viteză în coastă de la Straja, ”Alba Motor Challenge„, se desfăşoară în acest weekend pe traseul devenit deja tradiţional  pentru „motoare turate” în Alba. Înscrierile au termen limită astăzi, până la ora 20.00, iar de la ora 21.00 va fi afişată lista finală. Până ieri, erau înscriși nu mai puțin de 33 de concurenți.

Competiţia este organizată de Clubul Sportiv Autosport Fair Play, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi sub patronajul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Traseu:

Traseul este pe drumul județean 107, la Straja, cu o lungime de 3.450 m. Panta maximă la care sunt supuși piloții este de 8%. Participanții au o zonă de 200 m pentru încălzirea anvelopelor. Zona de start se va face de pe DJ 107, din dreptul indicatorului de ieșire din localitatea Hăpria, iar punctul de sosire este tot pe DJ 107, intersecția cu drumul către localitatea Straja +200 m.

Concurenții vor efectua trei manșe de recunoaștere a traseului, sâmbătă, 19 octombrie, iar duminică, 20 octombrie sunt programate alte două manșe de recunoaștere. Piloții vor efectua trei manșe de antrenamente cronometrate dintre care una este obligatorie, sâmbătă. Conform regulamentului, dacă cineva nu a efectuat cel puțin o manșă de antrenament, acesta va fi exclus din competiție.

Ordinea de start în competiție se dă în funcție de timpul obținut la antrenamentele cronometrate, primul luând startul sportivul care are cel mai slab timp obținut în antrenamentele cronometrate. Piloții din grupa I vor lua startul primii în concurs, urmând apoi piloții celorlalte grupe, în funcție de timpul obținut. Comisarii sportivi pot modifica ordinea de start în funcție de circumstanțe.

Echipele/piloții vor avea la dispoziție un service secundar, care va fi situat pe str. Nicolae Iorga, cu acces dinspre Hotel Cetate. Platformele vor staționa în parcarea special amenajată pe strada Mihai Viteazul, parcarea din fața Casei de Cultură a Sindicatelor. Parcul va fi păzit în toată perioada 17.10.2013 începând cu ora 15.00, până în data de 20.10.2013 la ora 20.00.

Festivitatea de premiere se va desfășura în Piața Cetăţii din Alba Iulia. Dacă vremea nu este favorabilă, premierea va avea loc în amfiteatrul Universității ”1 Decembrie 1918”. Premiile vor consta în cupe pentru piloții clasați pe locurile 1, 2, 3 în clasamentele campionatului. Toți concurenții vor fi premiați de către organizator, iar la final se va face poza de grup cu toți participanții.

Din comitetul de organizare fac parte: președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, Sorina Oprean, tot din partea CJ Alba și Mihai Beldie – președintele C.S. Autosport Fair Play.

Arbitrajul va fi realizat de către: Adrian Fodor (director sportiv), Mihai Beldie (director organizatori), Rareș Florescu (secretar șef), Mihai Smaranda (șef centru de calcul), Victor Drăgan (șef verificare tehnică), Mihaela Beldie (relații cu sportivii) și Ciprian Burnar (cronometror șef). Tamaș Lang va fi observatorul arbitrilor, Marcel Pleș – șeful de securitate, iar Ioan Badiu – șef de Traseu.

Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă regulamentul:

Dacă cineva se consideră nedreptățit de deciziile luate de conducere a cursei, va trebui să achite o taxă de 400 de euro pentru proteste la Comisia de Competiții și pentru proteste la Comisia de Disciplină, iar pentru apelurile la Comisia de Apel taxa este de 500 de euro.

În protestele legate de neconformitatea tehnică a unui automobil va fi precizată, clar și fără echivoc, piesa contestată. Aceste proteste trebuie depuse înainte de verificarea tehnică finală. Dreptul de a protesta îl are numai pilotul înscris în competiție sau reprezentantul acestuia înregistrat în acest scop la FRAS. Pentru protest pe linie sportivă se achită o taxă de 200 de euro, pentru protest tehnic în legătură cu un reper, 500 de euro, în legătură cu un subansamblu 1.000 de euro. În timp ce un protest tehnic pentru toată mașina se plătește o taxă de 2.000 de euro.

Surpriză la linia de start

Printre toți concurenții ce vor lua parte la concurs își va face apariția și o concurentă din Craiova, Silvia Monica Cojocaru. Ea este hotărâtă să-și învingă adversarii la bordul unui Peugeot.


 

Programul complet al competiţiei:

Vineri, 18 octombrie

15:30-18:30 Prezentarea oficială a piloților și ședință foto în Parcul închis.

Sâmbătă, 19 octombrie

09:00 – 10:00 – Recunoașteri manșa 1

10:14 – 11:15 – Recunoașteri manșa 2

11:30 – 12:30 – Recunoașteri manșa 3

12:45 – 14:15 – Antrenamente cronometrate 1

14:30 – 16:00 – Antrenamente cronometrate 2

16:30 – 18:00 – Antrenamente cronometrate 3

Duminică, 20 octombrie

09:00 – 10:00 – Recunoașteri manșa 4

10:15 – 11:15 – Recunoașteri manșa 5

11:30 – 13:00 – Manșa I de concurs

13:30 – 15:00 – Manșa a II-a de concurs

17:00 – Festivitate de premiere – Alba Iulia, Str. Nicolae Iorga, Piața Custozza; (Condiții meteo nefavorabile: Amfiteatrul din cadrul Universității “1 Decembrie 1918”)

18:15 – Conferința de presă cu câștigătorii – Alba Iulia, Piața Custozza.

 

Comentarii

  1. […] cu Consiliul Judeţean Alba şi sub patronajul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Vezi AICI detalii despre traseu, condiţii şi programul […]

  2. […] cu Consiliul Judeţean Alba şi sub patronajul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Vezi AICI detalii despre traseu, condiţii şi programul […]

  3. […] cu Consiliul Judeţean Alba şi sub patronajul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Vezi AICI detalii despre traseu, condiţii şi programul […]

 
 

Publicitate

Publicitate