s02aAjuns la ultima etapă  înainte de finale, festivalul ,,Open Șah’’ Alba a mai numărat un finalist. Este vorba despre Ovidiu Lupu de la CSO Cugir care s-a calificat în finalele de duminică de la Sala Unirii din Alba Iulia.

Record de prezenţă la ultima etapă a festivalului “Open Şah Alba”, găzduită în sediul Primăriei Sebeş, la startul căreia s-au prezentat 72 de jucători! Cu siguranţă nu doar premiile oferite de Consiliul Judeţean Alba i-au atras pe participanţi, ci mai ales faptul că acest turneu le oferea ultima şansă de calificare în finalele de duminică.

Aflat într-o formă excelentă, Ovidiu Lupu (CSO Cugir) a pornit ca din puşcă obţinând 6 victorii în primele 6 partide. În ultima rundă experimentatul maestru FIDE cugirean a reuşit să reziste asaltului juniorului Adrian Sechereş şi să obţină remiza care i-a asigurat a doua victorie de etapă din cadrul festivalului, după cea de miercuri de la Aiud. Locul secund a fost obţinut de un alt jucător experimentat, maestrul Ionel Miron (Aiud), care a acumulat 6 puncte. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Adrian Sechereş (Teiuş) cu 5,5 puncte, acelaşi punctaj fiind obţinut şi de George Ileană (Alba Iulia) şi Mihai Vîlceanu (Cugir).

S-au acordat următoarele premii speciale:

Veterani: 1.Mihai Vîlceanu (Cugir) 2.Ioan Zaharie (Cugir) 3.Gheorghe Todor (Cugir)

Feminin: 1.Iulia Vlad (Aiud) 2.Ozana Miclea (Teiuş) 3.Bianca Tincu (Sebeş)

Jucători locali: 1.Virgil Cristea (Sebeş) 2.Cornel Vasilca (Sebeş) 3.Radu Roncea (Sebeş)

Copii sub 12 ani: 1.Nicoleta Băcanu (Sibiu) 2.Camelia Gozner (Sibiu) 3.Mădălina Lupu (Cugir)

Copii sub 10 ani: 1.Ilie Arion (Cugir) 2.Aurel Tutelea (Sibiu) 3.Darius Boeru (Cluj-Napoca)

Copii sub 8 ani: 1. Radu Ţâmpea (Alba Iulia) 2.Raul Ferenţiu (Cluj-Napoca) 3.Renato Iordăchescu (Cugir)

Turneul de la Sebeş a fost arbitrat de Mihai Partenie (Giarmata Vii) şi Marius Ceteraş (Alba Iulia).

Turneele finale la seniori şi celelalte 6 secţiuni (veterani, feminin, campioni locali, copii sub 12 ani, copii sub 10 ani şi copii sub 8 ani) se vor desfăşura duminică 24 august la Sala Unirii din Alba Iulia începând cu orele 10. Sistemul de joc în finalele de duminică va fi eliminatoriu.

Vezi clasamentul după etapa a 10-a

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate