CSU Alba Iulia a debutat cu dreptul în play-off-ul Ligii Naţionale de baschet feminin, câștigând, în această seară în sala de sport a Universităţii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, prima confruntare cu CSBT Alexandria, scor 74-50 (15-14, 21-12, 18-7, 20-17).

Au marcat: Jessica Kuster – 18 puncte, Valencia McFarland – 14, L. Price – 11, Milica Deura – 11,  Larisa Toma – 8 , Wumi Agunbiade – 6,  Elisabeth Pavel – 4, Marta Fodor – 2.

Cu o prestație excelentă în peste 37 de minute în care s-a aflat în teren, americanca Valencia McFarland de la CSU Alba Iulia a fost desemnată jucătoarea meciului, după ce a reușit să strângă 14 puncte, 6 recuperări, 9 pase decisive și 5 intercepții pentru un coeficient de eficiență de 30 de unități.

(P)   Adidași pentru sală pe FashionSport.ro – magazin de haine, încălțăminte și accesorii sport . Peste 40.000 de articole sportive de la 50 de branduri, la prețuri incredibil de mici.

Bătălia pentru accederea în semifinale continuă cu al doilea joc duminică, la Alexandria, la ora 18.30, iar ultimul, dacă mai este nevoie (n.a. în cazul unei victorii în meciul doi al teleormănencelor), va fi programat în 25 martie, la Alba Iulia.

Cu această victorie, CSU preia conducere în sfertul de finală cu CSBT și așteaptă manșa secundă, din deplasare de la Alexandria, care va avea loc duminică, 22 martie 2015. Dacă ar obține un nou succes, echipa din Alba Iulia ar trece mai departe în competiție în faza semifinală, iar în caz contrar va avea loc o cea de-a treia dispută, la mijlocul săptămânii viitoare, în Sala de Sport a Universității.

„Am jucat bine astăzi, fetele au respectat aproape în totalitate ceea ce le-am spus la antrenamente și în vestiar. Am evoluat inteligent, ne-am apărat agresiv, am recuperat bine și, de asemenea, am reușit să controlăm bine majoritatea atacurilor. Îmi felicit jucătoarele, au jucat la un nivel înalt astăzi și au învins un adversar puternic.

Este o victorie extrem de importantă la debut de playoff și ne dă speranțe de un parcurs pozitiv. De asemenea, vreau să felicit publicul spectator, fanii, care ne-au încurajat pe tot parcursul partidei și ne-au împins spre câștigarea partidei. Dacă vom juca de aceeași manieră și în partida secundă de la Alexandria sunt sigur că putem câștiga și trece mai departe în competiție”, a declarat Miroslav Popov.

(D.U.)

 
 
 

Publicitate

Publicitate