sah_IMG_7550Municipiul Alba Iulia tinde să devină un reper important pe harta competițiilor șahiste naționale. După ce în acest an orașul Marii Uniri a fost gazda primei ediții a Openului Internațional de Șah al României, competiţie desfăşurată în perioada 16-23 martie 2016 și la care au participat sportivi din 10 țări, anul viitor aduce noi competiții șahiste majore la Alba Iulia.

De curând, Consiliul Director al Federației Române de Șah a aprobat oferta Asociației Județene de Șah Alba de organizare, în premieră, a Cupei României la Alba Iulia în perioada 19-21 mai 2017.

Această competiție de șah rapid se desfășoară pe echipe formate din 4 jucători plus rezerve și atrage la start cele mai puternice cluburi de șah din România, fiind a doua ca importanță în calendarul competițional național după Superliga Națională pe echipe. Va fi o bună ocazie pentru șahiștii cluburilor din județul Alba să întâlnească față în față mari maeştri internaționali din topul mondial, care reprezintă AEM Luxten Timișoara, CSM Baia Mare, Medicina Timișoara, Politehnica Iași, Vados Arad, Universitatea de Vest Timișoara, Clubul Central de Șah București, CSM București și alte cluburi de elită din România.

Nu este însă singura competiție șahistă importantă care va fi găzduită în 2017 de municipiul Alba Iulia. În urma organizării impecabile a primei ediții a Openului Internațional de Șah al României de anul trecut, Federația Română de Șah a decis să continue parteneriatul cu Consiliul Județean Alba și Hotel Transilvania, ediția a doua a acestui puternic open internațional urmând să se desfășoare tot la Alba Iulia în perioada 12-19 mai 2017. Organizatorii speră ca în acest an să atragă la turneu participanți din peste 15 țări. La fel ca și în anul precedent, în paralel cu turneul internațional principal se vor organiza și alte competiții de șah clasic, șah rapid și blitz pentru copii și amatori.

 
 
 

Publicitate

Publicitate