HC Alba-Sebeș a reluat pregătirile pentru noul sezon, ediție în care principalul obiectiv al sportivelor va fi accederea în Liga Națională. La primul antrenament al echipei pregătite de Octavian Achimescu, au apărut și jucătoare noi. 

La capitolul achiziții este menționat numele portăriței Viorica Suba de la Universitatea Cluj. Suba este originară din Sebeș, are 24 de ani și 1,82 metri înălţime. Tot la capitolul noutăți figurează și numele handbalistelor Andreea Petre (Corona Brașov), Cristina Andriță (Centrul de Excelență de la Vâlcea), Adriana Tamaș (HCM Baia Mare).

La pregătire au fost prezente: Larisa Comșa, Roxana Lazăr; Lenuța Morneci, Maricica Ilea, Viorica Suba (foto);  Ana Ciolan, Paula Chirilă, Bianca Bogdan, Paula Hoha, Andreea Petre, Cristina Andriță, Adriana Tamaș, Alexandra Oncu, Andreea Gheorghe,  Simina Neag, Mihaela Tecariu, Ana Maria Ion.

De la pregătiri au absentat: Oana Bidașcu și Mădălina Predoi (încă în negocieri), Ioana Almășan, Delia Paștiu și Ioana Pojar (au renunțat la activitate).

În următoarea perioadă, Octavian Achimescu va cristaliza lotul, iar apoi urmează un stagiu de pregătire centralizată.

Fantezii de promovare cu transferurile actuale

HC Alba-Sebeș continuă politica surprinzătoare de transferuri. După ce în sezonul precedent a ratat promovarea, anunțând ca principal obiectiv construirea unei echipe pentru sezonul viitor (2013-2014), se pare că nici noul an competițional nu dă speranțe prea mari iubitorilor de handbal. Echipa din Sebeș a transferat jucătoare lipsite de experiență, iar cele experimentate sunt ieșite din formă.

De pildă, Andreea Petre nu a prins prea multe minute la Corona Brașov, iar Virgil Costea a transferat-o cu gândul de a se bate la promovare. Nici Cristina Andriță și Andreea Petre nu au „rupt gura târgului” în sezonul precedent.

Singurele achiziții bune sunt Viorica Suba și Adriana Tamaș, sportive care au dat randament la echipele de la care au sosit.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate