MediafaxCurtea de Apel București s-a pronunțat marți în „Dosarul Transferurilor”,  în care greii fotbalului românesc au aflat decizia judecătorilor pentru faptele de care au fost acuzaţi. Marți și-au aflat sentințele Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea, George Copos, Mihai Stoica, Gigi Neţoiu, Jean Pădureanu şi Gică Popescu.

Vă prezentăm mai jos pedepsele primite în „Dosarul Transferurilor”:

Gigi Nețoiu,  3 ani şi 4 luni cu executare

Gică Popescu, 3 ani și  o lună cu executare!

Jean Pădureanu, 3 ani şi 4 luni cu executare!

George Copos a fost condamnat la 3 ani şi opt luni de închisoare cu executare.

Mihai Stoica a primit 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Cristian Borcea a fost condamnat la 6 ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Ioan Becali, condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Victor Becali – 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

DE MENȚIONAT:  Toţi cei care au fost condamnaţi sunt obligaţi ca în termen de 24 de ore să se prezinte la secţia de Poliţie de care aparţin, pentru a începe ispășirea pedepselor.

Decizia mai poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar în tot acest timp ei vor fi privați de libertate.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Lovitură de imagine dată fotbalului românesc!

Deciziile judecătorilor mai aduc și o mare pată imaginii fotbalului românesc. De pildă Gică Popescu a fost căpitanul celei mai iubite echipe din lume, FC Barcelona formație pentru care a jucat în perioada 1995-1997.  Conform wikipedia, în 2008 averea lui Gică Popescu era estimată la 40 de milioane de euro.

Ba mai mult, decizia judecătorilor îl afectează și mai mult pe Gică Popescu, acesta ar fi trebuit să participe în 5 martie 2014 la alegerile pentru șefia FRF, unde era candidatul favorit.

Ancheta a început după un articol din ziar!

Conform GSP.RO, Direcţia Naţională Anticorupţie a reacţionat la probele dezvăluite de Gazetă şi a deschis propria cercetare. Investigaţia DNA, continuată în paralel şi de ziar, a contabilizat 800 de transferuri verificate, peste 100 de persoane anchetate şi interogate, zeci de volume însumînd peste 20.000 de file.

Vă prezentăm mai jos o fotografie a celor dela GSP.RO transferurile în care cei opt conducători și impresari au prejudiciat statul:

FOTO: GSP.RO și MEDIAFAX.RO

607830-sume

 
 
 

Publicitate

Publicitate