hagi_99489400Nume ca Hagi, Stelea, Vlădoiu, Belodedici, Dorinel Munteanu, Adi Ilie, Sabău, Prunea, Daniel Prodan, Gâlcă și Viorel Moldovan vor juca un meci caritabil pe „Cluj Arena” pentru a ajuta aproape 150 de copii rămași fără părinți. 

În cadrul evenimentului de pe 31 mai, Naționala de Aur a României va juca un meci amical cu generația anilor 90-95 a „șepcilor roșii”. Totul pentru ca, la două centre din Florești și Dumbrava, copiii să poată primi un zâmbet și speranța pentru o viață mai bună. Banii strânși vor ajuta la contrucția de case de tip familial, unde copiii vor avea adăpost şi hrană.

Părintele Vasile, preotul Generației de Aur

Cei mai galonați fotbaliști ai țării vor juca la Cluj pentru a întoarce sprijinul primit de la părintele Vasile (preot la mănăstirea Dumbrava). Preotul a fost aproape de Generația de Aur în mai toate deplasările, iar fotbaliștii naționalei sunt trecuți ca ctitori la Mănăstirea Dumbrava, unde, pe lângă numele lui Iordănescu, pe pereții mănăstirii mai pot fi văzuți și fotbaliști consacrați la națională.

„E foarte important ca înainte de fiecare competiție să fii liniștit sufletește. Înainte de a fi fotbaliști, sunt oameni. Părintele Vasile mergea cu ei la meciuri, ei veneau la el înainte de competiții”, a declarat, pentru Ziua de Cluj, Răzvan Bitu, reperezentat al fundației din Dumbrava.

Trebuie precizat că în perioada în care Anghel Iordănescu era selecționerul României, echipa de fotbal trecea foarte des la Dumbrava pentru cantonamente și pregătire, mai ales că aveau și un teren de fotbal numai bun pentru pregătirea echipei.

Evenimentul de pe 31 mai va avea loc de la ora 17.00, iar numele menționate mai sus vor fi mai mult ca sigur prezente pe teren.

sursa foto: crainicul.ro

 
 
 

Publicitate

Publicitate