IMG_0150Debut foarte bun pentru fetele lui Popov în această seară. Au învins, ușor, Vita Nova Târgu-Mureș cu 97-56 (28-17, 27-14, 22-8, 20-17).

Cum era de așteptat, sportivele din Alba Iulia au intrat motivate în teren și au preluat repede conducerea pe tabelă, după primul sfert aflându-se în avantaj de 11 puncte, până la pauza mare diferența crescând la 24 de puncte. Cel mai dezechilibrat sfert al partidei a fost cel de-al treilea, câștigat de gazde cu scorul de 22-8, pentru ca în ultima pătrime să apară oboseala și relaxarea, astfel încât diferența a fost doar de 3 puncte, însă scorul final pe tabelă a fost concludent, 97-56.

Cea mai eficientă jucătoare a partidei a fost americanca Jessica Kuster, de la universitare, care a reușit un double-double, cu 23 de puncte marcate și 13 recuperări reușite, la care a adăugat 3 pase decisive și 2 intercepții.

În fața a peste 100 de spectatori și suporteri echipa antrenată de sârbul Popov a dovedit că știe să joace baschet, aruncând, la fiecare coș marcat fanii în delir. Statistica arată cam așa: Jessica Kuster – 23 de puncte, 13 recuperări și 3 pase decisive, L’Oreal Price – 23 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, Alexandra Uiuiu – 4 recuperări și 6 pase decisive, Milica Deura – 13 puncte, 2 recuperări și 4 pase decisive, Wumi Agunbiade – 9 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive, Marta Fodor – 7 puncte, 3 recuperări și 7 pase decisive, Larisa Toma – 5 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive și Mihaela Gherman – o pasă decisivă. A mai jucat: Andreea Beldian.

IMG_0266Un moment mai puțin plăcut a fost acela când jucătoarea Larisa Toma s-a accidentat, jocul întrerupându-se pentru a i se putea acorda îngrijiri medicale.

Urmează returul din Cupa României (turul I), în data de 23 septembrie, în deplasare la Târgu-Mureș, și etapa I de campionat, în data de 25 septembrie în compania echipei Phoenix Galați.

După meci jucătoarea Jessica Kuster (extremă CSU Alba Iulia) a declarat: ,, Sunt fericită că am câștigat lejer primul meci din sezon, am jucat ca o echipă, nimeni nu a jucat egoist, a fost mereu pasa în plus exersată la antrenamente și nu au fost probleme, cu excepția unor mici greșeli. Personal m-am simțit bine, mai am însă de lucrat, deoarece am ratat destul de mult și nu m-am mișcat foarte bine în teren, fapt cauzat probabil și de pauza lungă competițională. Cred să suntem ca și calificate în turul următor și nu ne vom opri aici.

Antrenorul Miroslav Popov a ținut să precizeze că e mulțumit pentru moment de jucătoarele sale, dar că va trebui să muncească mmai mult pentru a ajunge la rezultatele dorite: ,, O victorie fără probleme, dar am început timid meciul, am văzut asta în special la jucătoarele străine, o să vedem din ce cauză, dar după primul sfert s-au relaxat și au jucat foarte bine. Trebuie să muncim din greu pentru a ajunge la nivelul dorit de mine, dar pentru moment sunt mulțumit de absolut toate jucătoarele care au intrat astăzi în teren, sper să continuăm de aceaiași manieră.’’

 

 

 

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate