CS Universitatea a întâlnit joi, pe propriul teren, CSM Satu Mare, în prima manșă a play-off-ului din Divizia A, la baschet feminin. Echipa pregătită de Tomas Bilek a început partida cu un real handicap, fiind condusă în primele două sferturi de gruparea din Satu Mare. În sferturile trei și patru, echipa din Alba Iulia a dat semne de revenire, iar publicul a trezit echipa la viață, rezultatul final fiind: 60-62 (pe sferturi 19-21, 9-14, 15-15, 17-12).

În primul sfert, echipa pregătită de cehul Tomas Bilek nu a reușit să impresioneze prea mult, gruparea din Satu Mare aflându-se în permanență la conducerea jocului. De menționat este faptul că echipa din Alba Iulia a fost ocolită de noroc pe parcursul primelor două sferturi, mingea refuzând parcă să intre în coș.

Sfertul secund a adus o echipă din Satu Mare, care s-a apărat excelent, încasând doar 9 puncte în cele 10 minute, pentru CSU fiind practic imposibil să puncteze.

Sfertul trei a adus o revenire a echipei din Alba Iulia, dar și o revigorare a publicului, care a dat impresia că privește un meci lipsit de importanță, în primele două sferturi. Purtate pe val de spectatori, dar și de galeria ”Gruppo Arnsberg”, baschetbalistele lui Bilek au dat semne de revenire, însă  pe tabelă echipa care conducea a fost tot CSM Satu Mare.

Ultimul sfert nu a adus surprize majore, doar aceeași tentativă de a reveni pe tabelă a echipei din Alba Iulia. Finalul s-a dovedit a fi unul „nebun”, dar din păcate CSU pierdut disputa cu CSM Satu Mare.

Pentru CSU au marcat: Rebecca Tobin, Breanna Salley, Eniko Tarța, Nadia Parker, Ancuța Stoenescu, Taneisha Harrison.

Visul unei medalii s-a sfârșit

Odată cu înfrângerea de pe propriul teren, pentru CSU a luat sfârșit și visul în care echipa pregătită de Tomas Bilek ar fi putut obține o medalie la care suporterii echipei au sperat, pe tot parcursul campionatului. Chiar dacă mai are de disputat și manșa de la Satu Mare, pentru CSU va fi extrem de dificil să învingă, mai ales că au avut șansa de a obține primul succes din cele două necesare pentru calificarea mai departe.

Așadar, visul pe care și l-au propus oficialii echipei, acela că Alba Iulia va ocupa un loc pe podium la finele acestui sezon este unul destul de greu de realizat în aceste momente.

Partida de la Satu Mare va avea loc pe 12 aprilie, iar, dacă CSU va pierde, va fi eliminată din competiție, întrucât play-off-ul se joacă după sistemul două victorii din trei jocuri.

 

Comentarii

  1. BOGDANA spune:

    Din pacate,meciul a pierdut antrenorul Bilec ,nu fetele.

 
 

Publicitate

Publicitate