Turneul local de şah de la Cugir s-a desfăşurat sâmbătă şi duminică, sub denumirea de Cupa Primăverii la Şah, Cugir 2012.Turneul  s-a disputat la Clubul Copiilor din incinta Colegiului Naţional ”David Prodan” din Cugir şi la start au fost prezenţi 40 de competitori, structuraţi pe 6 categorii de vârstă.

În competiţie au intrat veterani peste 70 de ani, seniori şi copii cu vârste cuprinse între 8 ani şi 14 ani. Au avut loc 9 partide, a câte 20 de minute fiecare. Organizatorul evenimentului a fost Clubul Orăşenesc Cugir, coordonat de profesorul Vasile Lupu şi fiul acestuia, Ovidiu Lupu. Festivitatea de premiere a fost oficiată de primarul oraşului Cugir, Adrian Teban şi preşedintele Clubului Orăşenesc Cugir, Adrian Mihai.

Premiile au constat în cupe simbolice şi diplome de participare. Primarul Adrian Teban a declarat că Primăria, alături de CSO Cugir vor încerca să susţină această disciplină şi performanţa în cadrul acestui sport. A încheiat cu un dictonul roman: „Glorie învingătorilor, onoare învinşilor”.

”Șahul începe să aibă cât mai mulți adepți la Cugir, mai ales în rândul tinerilor. Vom încerca, alături de Primăria și CSO Cugir, să susținem această activitate”, a declarat primarul orașului Cugir, Adiran Teban.

Organizatorii intenţionează să organizeze la Cugir, în decursul anului acesta sau cel târziu anul viitor, un grand-prix naţional de şah, în cadrul căruia să participe sportivi din România.

Vă prezentăm clasamentul după două zile de întreceri:

Clasament general

1. Ovidiu Lupu

2. Mihai Vâlceanu

3. Doru Șiroj

Veterani peste 70 ani

1. Ioan Zaharie

2. Vasile Lupu

3. Mircea Anghel

Veterani

1. Victor Cojocaru

2. Gheorghe Murg

3. Nichie Marcu

Copii cu vârsta de 8 ani

1. Eduard Șubredu

2. Rebeca Comșa

3. Eduard Burbea

Copii cu vârsta de 10 ani

1. Cristian Petrescu

2. Enoh Comșa

3. Darius Albu

Copii cu vârsta de 12 ani

1. Daniel Ghiban

2. Caleb Comșa

3. Andrei Opra

Copii cu vârsta de 14 ani

1. Darius Ioanei

2. Cătălin Ștefănescu

3. Daniel Danciu

 

Sorin GIURCA (Cugir)
 

 
 
 

Publicitate

Publicitate