Picture 170Alba24.ro,vă propune să retrăim emoțiile primei divizii, din vremea în care Unirea Alba Iulia evolua pe prima scenă a fotbalului românesc. Dacă tot am rămas fără fotbal, măcar să retrăim bucuria oferită de sportul rege în imagini.

În 3 aprilie 2005, Unirea Alba Iulia întâlnea Steaua pentru a doua oară în Divizia A. La acea vreme Steaua era o formație aflată pe val, dar chiar și așa ardelenii au reușit o remiză 1-1 chiar dacă au fost conduși cu 1-0. 

Faultul lui Minea din secunda 20, s-a produs în afara careului, iar centralul Augustus Constantin a „mutat” faultul în careu. Boștină executase penalty-ul în dreapta lui Mincă.

În minutul șase, Miroslav Giuchici a reușit să egaleze cu un gol superb, iar fotbaliști precum Dorinel Munteanu, George Ogăraru, Nicolae Dică, Mihai Neșu, Andrei Cristea, Martin Tudor, Mirel Rădoi, Gabriel Boștină erau îngenuncheați de frumoasa echipă a Unirii.

După aproape 9 ani, acum, când Unirea Alba Iulia aproape că nu mai există, vă propunem să ne reamintim momentele frumoase petrecute pe Stadionul „Cetate” și nu numai alături de echipa care cândva purta numele de „campioana deplasărilor”.

În acea vreme, Unirea Alba Iulia avea în alcătuire fotbaliști precum Mihai Mincă, Daniel Minea, Codruț Ciobanu, Vasile Jercălău, Cosmin Bar, Adi Nedelea, Dan Iurișniți, Dan Găldean, Răzvan Cosma, Remus Chivescu, Adrian Popescu, Marius Opric (actualmente antrenor Metalurgistul Cugir), Nicolae Kiraly, iar lista poate continua.

Picture 155Mihai Mincă: „Ne gândeam că ne dau 5-0”

Aflat la primele meciuri ca titular în poarta „alb-negrilor”, Mihai Mincă și-a amintit cu bucurie, dar și cu emoție de acel meci. În acele momente, antrenorul Stelei era nimeni altul decât Walter Zenga, antrenor care-l remarcase pe Mihai Mincă.

„Îmi amintesc acel, meci, normal, parcă a fost ieri. Eram cu Minea în cameră, ne băgase în cantonament cu două zile înainte de meci. Chiar vorbeam cu el că ne-a băgat prea repede în cantonament. Povesteam cu Minea că să facem un meci bun. Începe meciul prima pasă greșită și Minea direct fault în careu și 11 metri pentru Steaua. Mă uit la Minea, <Bă, ce-ai făcut?>. Ne gândeam că ne dau 5-0. După golul lui Boștină, Steaua a fost tot pe noi și Giuchici a avut o execuție frumoasă de a egala rapid. A fost un meci frumos, tare, unul dintre cele mai frumoase. Îmi amintesc că a fost multă lume și ne-a susținut tare mult”, a declarat Mihai Mincă, portar CFR Cluj.

Din păcate, Unirea Alba Iulia a retrogradat în acel sezon, după ce a pierdut lupta cu Gloria Bistrița, la capătul unui campionat în care bistrițenii au avut suficiente favoruri din partea brigăzii de arbitri, inclusiv la Alba Iulia.

FOTO: Andreea PETER

 
 
 

Publicitate

Publicitate