Peste 80 de elevi din liceele și școlile gimnaziale Alba au participat la a VI-a ediţie a concursului de orientare sportivă, organizat vineri în zona Schit din municipiul Alba Iulia, pe platoul din apropierea pădurii, de Inspectoratul de Poliție Județean Alba, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Alba și Consiliul Județean Alba.

Au fost prezenți peste 80 de elevi ai școlilor din Alba. Fiecare școală a fost reprezentată şi de către un cadru didactic.

Flaviu Popa şi Olea Andrei au fost cei mai rapizi concurenţi, terminând cursa în mai puţin de 22 de minute. Cei 2 reprezentanţi ai Liceului Sportiv au plecat de pe poziţia cu numărul 13, în concurs.

Pe o vreme excelentă pentru desfășurarea competiției, organizatorii le-au oferit participanţilor detaliile necesare, pentru ca fiecare dintre ei să se descurce cât mai bine. Traseul a fost unul destul de complex, de aceea organizatorii au împărțit tuturor concurenților câte o busolă și o hartă.

Competiția s-a desfăşurat pe categorii şi echipe ale şcolilor gimnaziale, fete/băieți și liceelor, fete/băieți. Fiecare din cele nouă echipe a fost formată din doi băieţi şi două fete.

Startul concursului s-a dat la ora 11.00, iar la fiecare minut au plecat alte două echipe.

Pentru siguranța participanților, o echipă de la Salvamont Alba s-a aflat în zonă, pe tot parcursul concursului. Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de asistenţă.

Dacă la vederea hărților, totul părea simplu pentru concurenți, traseul s-a dovedit a fi cu totul altceva. Fiecare concurent din echipă a primit o fișă de control, corespunzătoare grupei din care făceau parte, care trebuia perforată în punctele de control. Copiii trebuiau să găsească pe traseu de la opt până la 12 puncte de control, într-o anumită ordine. La fiecare post de control exista câte un lampion alb-roșu, un număr specific și un compostor (fiecare cu amprentă diferită). Concurenții trebuiau să perforeze fișa de control, în căsuța corespunzătoare codului fiecărui post. Traseele au avut de la doi la patru kilometri fiecare.

Au câştigat echipele care au reuşit să atingă toate posturile de control în timpul cel mai scurt.

Fiecare concurent a încercat să dea totul pentru a câștiga. Neavând voie să primească niciun ajutor, concurenții au dat dovadă de fair-play în pădure și s-au mai ajutat între ei. Alții însă, au încercat să câștige prin alte metode, și anume a-i pune pe adversari pe piste greșite.

Pe tot parcursul desfășurării concursului, organizatorii au oferit tuturor participanților la eveniment apă, ceai și mâncare.

Instruirea sportivilor şi coordonarea starturilor şi sosirilor al fost asigurată de antrenorul de orientare sportivă Gheorghe Medea din cadrul Consiliului Judeţean Alba şi de fostul sportiv de performanţă Marian Constantin.

Cupele şi diplomele au fost oferite câştigătorilor de preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, de comisar şef de poliţie Mihai Rus, adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi de comisar şef Mircea Crişan, şeful Poliţiei Municipiului Alba Iulia.

Campionii au primit diplome, medalii şi cupe care au fost asigurate de sponsori.

Clasamentul final al concursului a fost următorul:

Categoria masculin şcoli generale:

Locul I:  Darius Buzan, Gheorghe  Stan – Şcoala Generală „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

Locul II: Bogdan Brânzaniuc, Mihai Mihălţan – Colegiul „Apulum” Alba Iulia

Locul III: Andrei Bobar, Silviu Hădărugă –  Şcoala Generală Baia de Arieş

Categoria feminin şcoli generale:

Locul I: Alina Iouraş, Ana Maria Comşa – Şcoala Generală Benic

Locul II: Claudia Cărăbeţ, Georgiana Vinţan –  Colegiul „Corneliu Medrea” Zlatna

Locul III: Roxana Panţa, Andreea Varadea – Şcoala „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

Categoria masculin licee:

Locul I : Andrei Olea, Flaviu Popa – Liceul Sportiv Alba Iulia

Locul II: Daniel Galdea, Alexandru  Câmpan – Colegiul Mihai Viteazul Alba Iulia

Locul III: Mihai Oană, Dragoş  Mădăraş – Grup şcolar „C. Medrea” Zlatna

Categoria feminin licee:

Locul I: Xelina Rognean, Georgiana Brânzea – Colegiul „Mihai Viteazul„ Alba Iulia

Locul II: Carmen Bianca Molnar, Mihaela  Acatrinei – Liceul Sportiv Alba Iulia

Locul III: Cristina Marincaş, Sorina Bumb – Liceul de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia

Echipele câștigătoare la a VI-a ediție a concursului de orientare sportivă:

Gimnaziu:

  1. Școala Generală ”Ion Agârbiceanu”
  2. Grupul şcolar ”Corneliu Medrea” Zlatna
  3. Școala generală cu clasele I-VIII Benic

Liceu:

  1. Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia
  2. Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia
  3. Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia

Premierea sponsorilor :

Probele din pădure:

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate