IMG_0094Peste 450 de iubitori de mișcare, dar și atleți profesioniști, au participat, sâmbătă în Piața Cetății, la prima ediție a concursului „Alba Iulia City Race”.  La seniori au existat două probe, este vorba de cros (10 kilometri) și semimaraton (21 de kilometri). La proba de 21 de kilometri primul care a trecut linia de sosire a fost Gheorghiță Vitalie, iar la feminin Mădălina Florea a sosit prima la semimaraton. 

Prima ediție  a „Alba Iulia City Race” s-a bucurat de un real succes. La  eveniment au participat sute de sportivi, atât atleți profesioniști, antrenați pentru astfel de curse, dar și amatori, dornici de mișcare. Vremea a fost de partea lor astfel că pe lângă plăcerea cursei aceștia s-au putut bucura și de razele soarelui.

Ion DumitrelPrintre concurenți s-a aflat,  pe lângă nume importante precum campioana mondială la scrimă Ana Maria Brânză și atleți cunoscuți din Alba,  și consilierul local (PNL) Vasile Petric. Acesta a participat la cursa de 10 kilometri.

Un alt politician care nu s-a putut abține să facă puțină mișcate și s-a înscris la cursă este președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel. Și pentru că probabil condiția sa fizică nu mai este așa cum era în tinerețe când practica orientare sportivă, acesta s-a înscris la cursa de 3 kilometri. Politicianul și-a și achiziționat un tricou cu sloganul și afișul competiției „Alba Iulia CityRace”.

florin roamn si paul voicuNici viceprimarul Paul Voicu și vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman nu s-au dat la o parte de la mișcare și s-au înscris și ei în cursă. Cei doi au alergat cot la cot, poate pentru a demonstra cetățenilor că în sport nu mai contează culoare politică. Alături de cei doi a mai fost prezent și vicepreședintele CJ Alba, Alin Cuciu.

Iată cine a urcat pe podium la „Alba Iulia City Race”:

La semimaraton, masculin: 1. Gheorghiță Vitalie, 2. Ionuț Zincă, 3. Andrei Leanca.

La semimaraton feminin: 1. Mădălina Florea, 2. Denisa Dragomir, 3. Alina Nițuleasă.

La proba de 10 kilometri podiumul a arătat în felul următor:

La masculin: 1. Marius Ionescu, 2.Marius Bușca, 3. Paul Turnău

La feminin: 1. Elena Miagă, 2. Ionela Dincă, 3. Andreea Piscu.

Competiția din acest an s-a bucurat de un real succes, iar traseul parcurs de concurenți a oferit atât dificultăți, dar și o priveliște frumoasă.

FOTO-VIDEO: Cătălin CRĂCIUN

 

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate