IMG_9408Sâmbătă la Alba Mall, Horea Bărdaș, ajutat de Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, dar și de Arhivele Alba au organizat aniversarea a 90 de ani de existență a clubului Unirea Alba Iulia. La eveniment au participat  foști jucători, conducători, dar și reprezentanți ai autorităților locale.

Horea Bărdaș a fost promtorul acestei idei de aniversare, una tristă din punctul nostru de vedere, mai ales că echipa de fotbal este în pragul desființării. Unirea Alba Iulia a fost celebrată printr-o expoziție de fotografii din  perioada 1924-1991, dar și câteva postere mai recente.

Totuși, momentul aniversar a fost marcat de prezența a nume importante din istoria clubului. Aici îi putem aminti pe Luca, Lucuța, Ciobu, Străjan, iar lista acestei generații vechi poate continua.

Din generația 90-91 au fost prezenți Ioan Mărginean, Iani Mitracu, Neluțu Popa, Florian Brumaru, Ioan Ilie și nu numai. Un alt fost unirist prezent la eveniment a fost Sorin Corpodean, actualul președinte al AJF Alba și fost arbitru FIFA.

Printre cei prezenți au fost și actualii juniori de la clubul Unirea Alba Iulia, antrenori și alți membrii ai staff-ului tehnic.

IMG_9457Mircea Hava: „E o aniversare tristă pentru mercenari. Cineva ne-a furat fotbalul din Alba Iulia”

Prezent și el la eveniment, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava a considerat că nu e o aniversare tristă  a clubului din Alba Iulia.

„Nu înțeleg de ce e tristă, e o aniversare plăcută, o aniversare tristă pentru mercenari, nu putem să plătim orice lucru. Stadionul este acolo cine dorește poate să joace și trebuie doar să respectăm legile țării”, a declarat primarul Mircea Hava. Pentru declarația completă a acestuia urmăriți filmarea de mai jos.

Totuși Mircea Hava a admis că ar mai putea sprijini fotbalul din Alba Iulia atunci când va fi modificată legea, până atunci Primăria Alba Iulia sprijină financiar și logistic cupe organizare pe firme, cartiere și alte competiții de„ maidan”.

Printre cei prezenți din partea „portocaliilor” alături de Mircea  Hava au mai fost prezenți Raul Tudorașcu, Dan Opruța, viceprimarul Paul Voicu și Ioan Bogățan. La eveniment a participat și viceprimarul PP-DD, Dorin Șerdean, care deși a cochetat cu șahul, și-a făcut timp și pentru a celebra sportul rege.

Consiliul Județean Alba a fost reprezentat de Florin Roman, unul din oamenii care a promis sprijin și a și oferit clubului „alb-negru”.

Ioan Mărginean: „Așteptăm un eveniment pe stadionul Cetate”

Aflat la eveniment, fostul jucător și președinte al clubului Unirea Alba Iulia, Ioan Mărginean a fost ușor dezamăgit de „uitarea” anumitor momente importante din istoria clubului din Alba Iulia.

„Așteptăm în vară pe stadionul Unirea cu implicarea tuturor oamenilor de sport și cu implicarea tuturor oamenilor de bine din Alba Iulia. Dacă mi se va cere un sfat, cu mare plăcere. Când am vrut să mă implic mai mult am cam fost uitat la ușă”, a declarat Ioan Mărginean, fost jucător și președinte de club al Unirea Alba Iulia. Pentru declarația completă urmăriți filmarea de mai jos.

Tot la capitolul foști conducători îi putem aminti pe Vasile Trifan, Nicolae Lupu, dar și actualul președinte Mihai Dăscălescu.

Clubul în agonie, oamenii sărbătoresc

Dezamăgirea este maximă în rândul suporterilor albaiulieni. Aceștia  au participat în număr redus la această aniversare, care chiar dacă a avut rolul de a comemora și de a mulțumi încă odată tuturor celor ce au făcut ceva pentru Unirea Alba Iulia, a venit într-un moment de mare tristețe. Unirea Alba Iulia este în pragul falimentului, iar despre fotbal la nivel de echipă de seniori cu siguranță vom putea vorbi doar pe o altă societate și nicidecum pe FC Unirea Alba Iulia 2006 S.A.

Zvonurile ar fi că din vară Unirea Alba Iulia se va înscrie în Liga a IV-a, cu o echipă de seniori, alcătuită din mai mulți juniori ai clubului, dar această formație ar fi departe de performanțele obținute de orașul nostru atât în Liga a II-a, cât și pe prima scenă fotbalistică a țării.

La finalul evenimentului doamnele și domnișoarele au primit ghiocei și căni cu Unirea Alba Iulia, iar cănile rămase au fost împărțite foștilor jucători și conducători ai clubului.

Aniversarea a 90 de ani de la înființare a clubului Unirea Alba Iulia ar putea fi ultima, dar totuși sperăm și spunem cu drag „LA MULȚI ANI, UNIREA”!

 
 
 

Publicitate

Publicitate