George Lancranjan - Valentin UrianAnul 2014 a început în forță pentru antrenorii albaiulieni de baschet feminin, George Lăncrănjan și Valentin Urian. Cei doi tehnicieni vor face „cuplu” pe banca echipei naționale de baschet feminin a României, grupa Under 18. Antrenorul secund de la CSU Alba Iulia, George Lăncrănjan va fi antrenor principal, în vreme ce antrenorul de la LPS Alba Iulia, Valentin Urian va fi „secund”. 

Cei doi vor participa în luna iulie a acestui an alături de naționala de baschet la Campionatul European de Baschet, eveninent găzduit de țara noastră.

„Este o onoare pentru mine, evident o să fie o mare provocare pentru mine, pentru că nu avem un lot extraordinar de puternic, dar o să încercăm cu multă muncă și cu seriozitate să încercăm să facem ceva”, a declarat George Lăncrănjan, antrenor secund CSU Alba Iulia și noul selecționer al lotului național de baschet feminin Under 18 (declaraţia completă a antrenorului, în video de mai jos).

Valentin Urian a mai colaborat în trecut cu aceste fete, pe când ele evoluau la reprezentativa U-16 a țării noastre, iar acest lucru poate fi un avantaj pentru antrenor.

„Mă simt foarte onorat, e o adevărată onoare să reprezint România și o să încercăm să facem o figură frumoasă. Pentru mine nu e neapărat o provocare, ci un stimulent munca mea viitoare. Pentru baschetul din Alba înseamnă foarte mult, înseamnă că nu am muncit degeaba. E un lucru frumos când sunt doi antrenori din același oraș”, a declarat Valentin Urian, antrenor secund al lotului național Under 18 a României.

Cei doi antrenori nu vor merge singuri la lot, ci vor fi însoțiți de trei sportive de la LPS Alba Iulia. Este vorba de Andreea Beldian, Mihaela Gherman și Sica Cuzic.

„Pot spune că e un avantaj faptul că domnii profesiori George și Vali sunt noii antrenori ai reprezentativei U-18, George e și antrenorul meu la club, mă cunoaște de când am început baschetul, știe la ce nivel sunt și la ce nivel pot fi. Cu siguranță e un atu faptul că deja cunosc sistemul de joc cu care lucrează, cred că ar fi fost destul de greu să mă adaptez la un nou sistem de joc după ce te-ai obișnuit cu altul”, a declarat Andreea Beldian, baschetbalistă CSU Alba Iulia și LPS Alba Iulia.

Cei doi antrenori își vor începe treaba în noile funcții pe 2 februarie, când baschetbalistele convocate de cei doi antrenori vor avea un stagiu de pregătire.

 
 
 

Publicitate

Publicitate