DSC_0419Echipa universitară CSU Alba Iulia a întâlnit sâmbătă, pe propriul teren, de la ora 16.00, pe Nova Vita Tg. Mureș, într-o partidă care a contat pentru etapa a XXV-a a Ligii Naționale de baschet feminin. Jucătoarele CSU Alba Iulia s-au impus cu 69 – 54, victorie obținută mai greu decât se anticipa, în ultima reprezentație internă din sezonul regulat.

A fost practic ultima jucată acasă în sezonul regulat de trupa lui Popov, aceasta mai având de disputat apoi două jocuri în deplasare, la Arad și Craiova.

Echipa universitară a învins sâmbătă după-masă, scor 69-54 (12-15, 23-15, 16-8, 18-16), pe propriul teren pe Nova Vita Tg. Mureș.

Au marcat: Elizabeth Pavel – 14 puncte, Milica Deura – 13 puncte, Dora Ardelean – 9 puncte, L`Oreal Price – 9 puncte, Alexandra Uiuiu – 8 puncte, Gabriela Larisa Toma – 8 puncte, Marta Fodor – 4 puncte, Valencia McFarland – 4 puncte.

Partida care se anunța o simplă formalitate pentru gazde s-a dovedit a fi mult mai dificilă, sportivele antrenate de Popov și Lăncrănjan jucând în multe momente mult prea relaxat și sub nivelul normal, observându-se însă și absența a două dintre cele mai importante jucătoare, Jessica Kuster și Wumi Agunbiade, care se confruntă cu ușoare accidentări.

Debutul de partidă a fost unul foarte rău pentru universitare care nu au reușit să înscrie niciun punct în primele 6 minute de joc și s-au văzut conduse cu scorul de 0-7. Certate aspru de pe margine de antrenorul sârb, care a încercat să le dea trezirea, baschetbalistele din Alba Iulia au început să își revină și să reducă din handicap, iar după primul sfert erau în dezavantaj de doar 3 puncte. Mobilizate apoi în cea de-a doua pătrime, sportivele de la CSU au trecut în avantaj, pe care nu l-am mai cedat până la pauza mare, când scorul arăta 35-30, pentru gazde. La revenirea de la cabine, echipa universitară a intrat în teren cu o altă atitudine și și-a adjudecat și ultimele două sferturi fără mari probleme, chiar dacă s-au văzut în continuare carențe în joc, și s-a impus în final la o diferență de 15 puncte.

În urma acestei dispute CSU ajunge la succesul cu numărul 19 în campionat și rămâne pe poziția a patra în clasament. De cealaltă parte, Nova Vita înregistrează cea de-a 17-a înfrângere stagională, având în continuare 8 victorii și își păstrează locul 10 în Liga Națională de baschet feminin.

Pentru echipa din Alba Iulia urmează două partide în deplasare, prima dintre ele joi, 26 februarie, la Arad, cu ICIM, iar cea de-a două la o distanță de doar 2 zile, la Craiova.

”Ne-a fost greu astăzi să ne descurcăm fără Kuster și Agunbiade, nu ne-am putut face jocul obișnuit, de asemenea am ratat extrem de mult, minim 20 de mingi sub coș, iar când am început să ratăm a intervenit o frustrare, care ne-a făcut chiar să fim conduși, dar apoi ne-am revenit puțin și am reușit să ne impunem. Am avut și două săptămâni în care am lucrat mult la antrenamente și fizic și probabil a intervenit și oboseala, dar am trecut și pentru acest meci și continuăm să ne antrenăm pentru ceea ce urmează. Aștept de luni să revină la antrenamente și jucătorele indisponibile astăzi, pentru a putea să lucrăm normal, deoarece în ultima săptămână nu am putut exersa deloc schemele 5 la 5”, a declarat antrenorul CSU Alba Iulia, Miroslav Popov.

Foto-Video: Daniel BLOSS

 
 
 

Publicitate

Publicitate