HC Alba-Sebeș a pierdut întâlnirea de duminică cu prima clasată, CSM Cetate Deva, cu scorul de 35-23,  (la pauză 21-12). Începutul de meci a fost entuziasmant pentru echipa lui Achimescu și în primele minute jucătoarele din Sebeş s-au aflat la conducere, dar gruparea pregătită de Melinda Toth a revenit și s-a impus categoric.

Elanul fetelor din Sebeş a fost tăiat rapid de liderul Cetate Deva. În timp ce jucătoarele lui Achimescu au ratat cu seninătate, dar au avut și ghinion, la poarta cealaltă „alb-albastrele” din Deva marcau gol după gol și s-au desprins pe tabelă.

În repriza secundă, elevele lui Achimescu au încercat să revină, dar pe tabelă CSM Cetate Deva s-a desprins, având mereu avantaj de peste 10 goluri.

De apreciat a fost dăruirea cu care fetele au evoluat la Deva; acestea nu au renunțat nici un minut la intențiile ofensive, chiar dacă multe au fost stopate de goalkeeper-ul gazdelor.

Pentru HC Alba-Sebeș au marcat:Ana Ciolan 6, Oana Bidașcu 4, Paula Hoha3,  Bianca Bogdan 3, Alexandra Oncu 2, Delia Paștiu 2, Simina Neag 1, Mădălina Predoi 1 și Paula Chirilă 1.

Predoi, roșu pentru lovire!

La finalul primei reprize, Mădălina Predoi de la HC Alba-Sebeș a fost eliminată pentru lovirea sportivei Valentina Bardac de la Deva. Cele două s-au șicanat reciproc, în repetate rânduri. Mădălina Predoi a fost lovită  în câteva rânduri de Bardac, iar într-un final sportiva de la HC Alba-Sebeș a replicat chiar sub ochii arbitrilor și a fost eliminată.

Cel mai probabil, Predoi va lipsi 3-4 etape în urma acestui gest, iar acest lucru se resimți asupra echipei, deoarece Mădălina Predoi e una din jucătoarele de bază ale de la HC Alba-Sebeș.

Diferența au făcut-o portarii

Chiar dacă nu s-a văzut pe tabela de scor, diferența a fost făcută de portarii celor două echipe. Lenuța Morneci și Larisa  Comșa nu au avut inspirația portăriței de la CSM Cetate Deva, Laura Poenaru.

Portarul  liderului a avut un cuvânt important de spus  asupra rezultatului; aceasta a parat trei aruncări de la șapte metri, dar și câteva mingi dificile în timpul jocului.

Etapa viitoare, HC Alba-sebeș va întâlni, în sala „Florin Fleșeriu”, Universitatea Timișoara.

„Gladiatorii Sebeșului”, la „înălțime”, la Deva

HC Alba-Sebeș a fost susținută la Deva de galeria „Gladiatorii Sebeșului”, care au dominat fondul sonor în partida de la Deva. Alcătuită din peste 75 de  oameni, galeria echipei HC Alba Sebeș a încurajat gruparea lui Achimescu pe tot parcursul meciului, chiar și atunci când echipa din Deva avea avantaj  de peste 10 goluri pe tabelă.

„Înarmați” cu trei tobe, tricouri și steaguri, susținătorii echipei din Sebeș au încercat să le țină în joc pe fetele lui Achimescu, dar diferența de valoare și-a spus cuvântul.  În prima parte a meciului, galeria a contestat prin fluierături  câteva decizii luate de arbitri.

A fost de apreciat comportamentul lor civilizat; nu au făcut uz de injurii sau de cuvinte obscene.

httpv://youtu.be/4ysLYB-NDPU

 
 
 

Publicitate

Publicitate