CS Universitatea Alba Iulia reușit să învingă pentru prima dată în istorie CSM Târgoviște, formație ce este favorită în acest an la câștigarea campionatului. Albaiuliencele au învins jocul cu CM Târgoviște cu 81-79 (pe sferturi 25-25, 18-18, 22-14 și 16-22 ), chiar dacă la pauza mare scorul era egal, 43-43.

Gruparea albaiuliană a început jocul în forță și a dominat majoritatea primului sfert, dar s-a văzut egalată și condusă pe finalul sfertului, încheiat 25-25.

Sfertul secund a revenit în principal campioanei țării, dar formația din Alba Iulia a reușit să compenseze prin muncă, astfel că după sfertul doi a fost egalitate, 43-43.

După pauză, CSM Târgoviște și-a amintit că e campioană, dar și principala favorită la titlu și, cu un ușor ajutor din partea brigăzii de arbitri, fetele lui Nini au preluat conducerea la debutul sfertului trei. Apoi, treptat, albaiuliencele și-au revenit și au preluat conducerea și la 10 puncte.

În sfertul patru, CSU Alba Iulia și-a continuat „recitalul”, iar echipa din Alba Iulia avea avans de 5 puncte înainte cu trei minute de final, când campioana și-a arătat încă o dată „colții” și a „mușcat” pe final, când a preluat conducerea. În cele din urmă, CSU a învins dramatic.

Pentru CSU Alba Iulia au marcat: Becca Tobin 20, Katya Abramzon 16,  Amanda Thompson 13, Zenta Melnika 11,  Eni Laza 8, Tereza Brantova 8,  Jovana Vukoje 5.

Atmosferă de vis în sala UAB!

Aproximativ trei sute de spectatori au luat parte, duminică, la partida dintre CSU Alba Iulia și CSM Târgoviște. Atmosfera a fost „incendiară”, toată sala a cântat și a încurajat echipa lui Popov, iar după trei sferturi formaţia din Alba Iulia conducea pe tabelă cu 8 puncte.

Susţinerea fanilor ar trebui să se manifeste mereu la meciurile echipei albaiuliene. În uralele spectatorilor, fetele lui Popov au preluat conducerea pe tabelă și au reușit să fie peste campioana CSM Târoviște.

Popov l-a învins pe Nini!

Sosit la Alba Iulia în urmă cu aproape 3 luni, sârbul Miroslav Popov a făcut minuni pe banca CSU Alba Iulia. Acesta a cucerit o medalie în Cupa României și a izbutit să facă din CS Universitatea o echipă care să poată lupta de la egal la egal cu oricine, chiar și cu campioana CSM Târgoviște, formație care are un buget cifrat la 1,5 milioane de euro.

„Am venit la Alba Iulia pentru astfel de meciuri și mă bucur că am reușit să fac ceea ce am promis. A fost o atmosferă superbă, fanii s-au comportat exemplar. Îmi plac acest gen de meciuri și mă bucur că am reușit să învingem CSM Târgoviște”, a declarat Miroslav Popov, antrenor principal CSU Alba Iulia.

Antrenorul secund George Lăncrănjan: „La CS Universitatea Alba Iulia mi se împlinesc vise

Fericit la finalul meciului, antrenorul secund George Lăncrănjan a mărturisit că la CS Universitatea dorințele și visele lui devin realitate.

„Am mai spus asta și lumea va crede că mă repet, dar la CS Universitatea mi se împlinesc vise. Prima dată mi sa împlinit un vis când am jucat finala Cupei, apoi mi s-a mai împlinit unul astăzi când am învins campioana țării”, a declarat George Lăncrănjan, antrenor secund CSU Alba Iulia.

httpv://youtu.be/5MUcDAbferA

 
 
 

Publicitate

Publicitate