La jumătatea lunii octombrie s-a desfașurat ultima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coasta Dunlop, sezon 2013, etapă unde s-au stabilit campionii. Competiția a avut loc pe traseul de la Straja sub denumirea de „Alba Motor Challenge”, ediția a IX-a. Concursul a fost un real succes și mare parte din concurenți s-au declarat mulțumiți de evoluțiile lor, mai puțin cei doi piloți care nu au mai putut ajunge la linia de finish, ieșind în decor pe parcursul traseului.

Vă prezentăm mai jos foto-video de la eveniment, dar și reacțiile concurenților după manșele de concurs.

Printre concurenții ce s-au declarat mulțumiți de evoluțiile lor a fost și Ovidiu Zaberca din Reșița, care a concurat la bolidul unui Mitsubischi Lancer Evo 8.5.

Pentru mine a fost o cursă bună, a trebuit să fiu calculat si să nu risc prea mult dar în același timp să mă asigur că adun punctele necesare să îmi păstrez poziția în clasamente, ceea ce am și reușit, în condiții normale aș fi făcut mai multe antrenamente și mergeam un pic mai tare. Pentru mine obiectivele au fost atinse și asta e important. Vreau să mulțumesc celor care m-au susținut în acest sezon, echipei tehnice și numeroșilor fani care au venit să ne susțină, și să felicit organizatorii pentru o etapă foarte frumoasă!” – a declarat Ovidiu Zaberca, ocupantul locului 3 pe general al concursului de la Straja.

 

Alexandru Cosmin Dragnea, câștigătorul grupei „A” la CNV Dunlop 2013, a vrut să facă spectacol pentru oamenii veniți să admire competiția.

La început am avut emoții mari, pentru că acum 2 ani pe ultimul viraj am avut un accident și m-am răsturnat. Etapa de la Alba este o etapă frumoasă, are câteva porțiuni de viteză mare, dar și zone tehnice. E o etapă completă din punctele astea de vedere. Când am venit aveam ca principal obiectiv terminarea acesteia cu bine și obținerea punctelor necesare pentru a deveni campion la grupa „A”, în fața lui Liviu Savu. Sincer nu am putut să mă abțin și să merg „ca la piață” pe traseu. Nu mă simțeam bine față de sutele de spectatori care au venit de dimineață pe traseu să ne vadă evoluțiile. Nu ar fi fost ok  față de ei, așa că am decis să forțez puțin mai mult pe urcările de concurs. Din punct de vedere organizotoric dl. Beldie a făcut o treabă minunată, o organizare ca la carte. Mașina mea pregătită de „Răduț Motorsport” s-a comportat impecabil ca și la celelalte etape de până acum.Vreau să îi mulțumesc pe această cale dl-lui Eugen Lăpădat, care m-a ajutat enorm la etapa de la Alba Iulia.” – a declarat Alexandru Cosmin Dragnea, câștigătorul grupei „A” la CNVC Dunlop 2013.

 

La fel de mulțumit a fost și albaiulianul Mihal Aurel Beldie, în vârstă de 23 de ani, care a concurat la bordul unei masini de tip BMW 120D, obținând titlul de vice campion al clasei H3 diesel.

 

Pregătit de tatăl lui, Mihai evoluează din ce în ce mai mult:

”Mi-am descoperit acest hobby de când mă știu, datorită tatălui meu care ma dus să mă uit la curse. Primul meu contact cu acest sport s-a produs la vârsta de 6 ani când am urcat prima dată într-un kart. Înainte de primul meu contact cu sportul cu motor am stat aproximativ o lună lângă circuit pentru a putea merge si înțelege acest minunat sport. Evoluez cu fiecare start, cu fiecare kilometru pe care îl fac, lucruri ce mă face să devin mai performant.”

După ce la Straja a obținut cel mai important titlu, albaiulianul își propune obiective importante pentru viitor:

”Cea mai importantă realizare a mea este reușita din acest an, titlul de vice campion al clasei H3 cu un automobil diesel este clar cea mai bună performanță a mea. Acesta e doar inceputul. Anul viitor îmi propun obiectivul de a mă clasa în primi 10 la open. Peste 2 ani campion național absolut și apoi campionate externe european, mondial. Echipa din care fac parte mă susține, este o echipă care sunt sigur că o să spargă bariera către camionatele internaționale. „

Încântat de configurația traseului, Mihai este mulțumit de prestația sa:

”Straja reprezintă unul dintre cele mai tari trasee din țară, configurația traseului fiind una absolut superbă. Fiecare viraj are o capcană unde poți să distrugi mașina. Sunt foarte mulțumit de ce am realizat în această cursă. Mi-am demonstrat ceea ce am avut să îmi demonstrez. Maturitate, evolutie, constanta si fără asumarea unor riscuri inutile.

Mihai Beldie întinde o mână de ajutor celor ce vor să intre în acest sport, oferindu-le câteva sfaturi utile:

”Susțin pe toți ce vor să intre în sportul cu motor.Dacă iți dorești ceva cu adevărat se poate. Crede muncește și cuvântul cheie este răbdarea. Sportul cu motor este un sport psihologic care nu iartă. ”

 

Citește mai multe despre Mihai Aurel Beldie AICI

VIDEO: Concurenții și-au turat motoarele încă de la linia de start. Vezi aici, cum s-au descurcat piloții la startul manșelor de antrenament cronometrat. Manșe care au contat în fazele de concurs, reprezentând poziția de pe care pleca fiecare concurent.

VIDEO: Din păcate nu toți concurenții au reușit să ducă ambele manșe la bun sfârșit. Unul dintre piloții care nu au reușit să continue cursa este Alex Mirea, dublu campiona național în sezonul 2013. La unul dintre ultimele viraje, pilotul a scăpat pentru o secundă mașina de sub control, fapt ce l-a costat ieșirea în decor. (sursa video alexmirea.ro)

FOTO-VIDEO: Imediat după parcurgerea celor două manșe de concurs, toți bolizii au pornit din Hăpria spre Parcul Custozza, unde a avut loc premierea. Coloana de mașini au ieșit pe șoseaua de centură, având ca intrarea în oraș să se facă prin zona Partoș. Pe tot parcursul deplasării , mașinile au venit sub escorta poliției, fiind blocate toate intersecțiile prin care au trecut, inclusiv șoseaua de centură.

 
 
 

Publicitate

Publicitate