Echipa de baschet feminin CSU Alba Iulia a debutat cu dreptul în primul tur al Cupei României. Universitarele au învins fără prea mare bătaie de cap nou-promovata Phoenix Galați, cu scorul de 84-58  (28-12, 21-11, 22-10, 13-23).

Primul tur al Cupei Românie la baschet feminin a debutat miercuri cu o victorie pentru CS Universitatea Alba Iulia. Fetele antrenate de Popov au trecut la pas de primul test chiar în fața propriilor suporteri și au învins echipa Phoenix Galați cu scorul de 84-56.

Echipa din Alba Iulia s-a impus încă din primele minute ale partidei și a plecat cu un avans de 4-0. Primul sfert a fost dominat în totalitate de fetele lui Popov iar scorul la pauză a fost de 28-12. În sfertul doi universitarele au continuat să marcheze și au mărit diferența la 21-11. La pauza mare tabela de marcaj arăta scorul de 49-25 pentru.

Experiența jucătoarelor Tiffany Brown, Anne Marie Părău sau a Larisei Toma și-a spus cuvântul și în cea de-a doua parte a jocului iar scorul în sfertul trei era de 71-35.

În ultima repriză Popov a jucat și junioarele de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, Mihaela Gherman și Sica Cuzic. Tânăra Mihaela Gherman a demonstrat că merită din plin să facă parte din echipa de divizia A și a marcat după o faza de unu la unu.

Ultimul a fost câștigat de echipa din Galați cu scorul de 13-23.

„Sunt mulțumit că am reușit victoria în partida de debut, am fost mai puternici decât adversarii, mi-am permis chiar să introduc și jucătoarele mai tinere și cred că acest lucru a fost apreciat de fani. Sunt mulțumit în mare de jocul prestat, au fost momente când am jucat foarte bine în apărare, bineînțeles că mai este loc de îmbunătățit, însă este doar primul meci din sezon. Sunt mulțumit de jucătoarele mele și impresionat de publicul venit la sală, le mulțumesc tuturor.” a declarat antrenorul Miroslav Popov

„Cred că echipa a fost foarte relaxată, am fost odihnite, chiar dacă am avut multe antrenamente grele, am avut și câteva zile libere, care ne-au ajutat. Am alergat bine, nu ne-am pierdut ritmul nici când adversarele veneau din urmă și am câștigat, sunt mulțumită de acest joc. Nu trebuie să ne relaxăm, deoarece și mâine va fi un meci greu, însă cred că ne vom califica fără probleme.” a precizat Chastity Reed, extremă CSU Alba Iulia

 

Au marcat pentru CSU Alba Iulia: Reed Castity-16, Annemarie Părău-11, Alexandra Uiuiu-10, Breanna Selly, Tiffany Brown-10, Ildiko Nagy-6, Jovana Vukoje-6, Sasa Cadjo-7, Cadijah Whittington-4 și câte 2 puncte, Mihaela Gherman și Larisa Toma.

Reamintim faptul că anul acesta lotul pregătit de antrenorii Miroslav Popov și George Lăncrănjan este alcătuit din: AnneMarie Părău, Tiffany Brown, Sasa Cadjo, Jovana Vukoje, Breanna Salley, Alexandra Uiuiu, Chastity Reed, Ildiko Nagy, Khadijah Whittington, Larisa Toma, Andreea Beldian, Mihaela Gherman și Sica Cuzic.

Pentru Phoenix Galați au marcat: Cherise Daniel – 21 de puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă, Eearnasia Williams – 13 puncte și 8 recuperări, Beatrice Alaiba – 4 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, Romina Filip – 4 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, Bianca Fota – 4 puncte, Florentina Ardeleanu – 3 puncte și o recuperare, Andra Ionescu – 2 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, Andreea Șoptică – 2 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, Denisa Fota – 2 puncte, Mihaela Hurduc – un punct,

În urma acestei victorii, CSU Alba Iulia este cu un pas în sferturile de finală a Cupei României, având atuul că dispută și manșa retur tot în Sala Universității ”1 Decembrie 1918”, joi, 26 septembrie, cu începere de la ora 18:00. Dacă va reuși să se califice în turul următor al competiției, echipa universitară va întâlni în sferturile de finală pe ICIM Arad, trupă care beneficiază de primul tur liber.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate