Luni a debutat, la Sibiu, Campionatul Național Universitar de Baschet 3×3, organizat de student sport. la Startul competiției au luat parte șase echipe la feminin și doisprezece la masculin. La competiția dedicată băieților, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a terminat grupa C pe locul șase, fără nici o victorie, astfel că studenții albaiulieni nu s-au calificat în etapa următoare.

În primul joc, UAB a întâlnit campioana de anul trecut, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, echipă care s-a impus cu 16 la 7 contra albaiulienilor, în al doilea joc Universitatea Transilvania Brașov a învins cu 15-3 Alba Iulia, iar cel mai strâns joc a fost între Universitatea de Vest Timișoara și echipa UAB, scor încheiat cu 15-10 în favoarea bănățenilor.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara a marcat cele mai multe puncte contra albaiulienilor, scorul consemnat pe tabelă a fost 21-11. În ultimul joc, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a învins  „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia cu 19-7, iar ambele echipe au fost eliminate din competiție, gorjenii au terminat pe 5 competiția, iar  UAB pe șase.

Iată clasametnul final după cele cinci meciuri din grupe

1) Universitatea de Vest Timisoara – 9 p

2) Universitatea Transilvania Brasov – 8 p

3) Universitatea Lucian Blaga din Sibiu * – 7 p

4) Universitatea de Medicina si Farmacie Timisoara * – 7 p

5) Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu – 6 p

6) Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia – 5 p

Trebuie precizat faptul că Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia nu a avut în componența lotului nici un sportiv legitimat, dar chiar și așa  prestația lui Johann Cristian Wagner a concurat mulți sportivi aflați la turneu. UAB a fost singura echipă care nu a avut un baschetbalist  de „profesie” în lot.

 
 
 

Publicitate

Publicitate