Unirea Alba Iulia a început noul sezon, decimată de problemele de lot. Portarul Pascal a „dezertat” de la echipă, tehnicianul Stelian Gherman a avut mari probleme în a încropi o echipă pentru partida cu FC Maramureș Universitar Baia Mare, iar, pe bancă, antrenorul albaiulienilor nu are prea multe opțiuni, majoritatea rezervelor fiind juniori.

Debutul de partidă a aparținut oaspeților. Vasile Pop de la FC Baia Mare l-a încercat pe Tiuț cu un șut din lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri. Mingea a fost deviată, iar portarul albaiulienilor a respins din plonjon.

Tot Tiuț avea să ofere siguranță la un șut pe care l-a respins în corner. Minutul 12, jucătorul venit de la CFR Cluj, Tudor Mândrușcă a fructificat centrarea excelentă a lui Petrescu.

Imediat după marcarea golului albaiulienilor, a venit și replica maramureșenilor. În urma unui corner, Tiuț a ieșit și a respins balonul. În minutul 21, Unirea Alba Iulia a fost la un pas de 2-0. Claudiu Oara a executat o lovitură liberă, mingea a fost deviată, iar Danciu a respins balonul lui  Mureșan. În minutul 23, Mureșan s-a jucat cu fundașii lui Buia, a tras, dar portarul băimărenilor a avut un reflex formidabil și a respins mingea expediată de vârful Unirii.

În minutul 25, Eduard Schuller a văzut cartonașul galben pentru un fault asupra unui adversar. În urma fazei fixe, Unirea Alba Iulia a scăpat pe contraatac, dar Mureșan a pasat la portarul Danciu. În minutul 32, Deac a trimis cu capul, Petrescu a fost atent și a respins peste poarta lui Tiuț, care era pe minge.

În minutul 41, Istrate a faultat la centrul terenului și a văzut cartonaș galben pentru eroarea  comisă.

La meciul de la Alba Iulia au asistat și oficialii echipei retrase din Liga a IV-a, CS Zlatna. Aceștia au sosit la meci pentru a vedea echipa care evoluează pe terenul din Zlatna. Tot la partida de pe „Cetate” s-a aflat și ceferistul Mihai Mincă, dar și baschetbalistele de la CS Universitatea Alba Iulia.

Repriza secundă a început cu nota de dominare a „alb-negrilor”; Danciu a respins un corner executat de Petrescu. În minutul 64, Petrescu a tras pe jos, dar Danciu a reținut fără probleme.

În minutul 65, Oara a tras plasat, mingea a lovit bara porții echipei din Baia Mare și a ieşit în aut de poartă.

FC Baia Mare a marcat în minutul 70, Alin Câmpean a primit o minge în adâncime, a scăpat singur cu Tiuț, pe care l-a învins fără probleme. În minutul 79, Constantin Bumbac l-a învins pe Danciu cu un șut pe jos.

În minutul 90, Mândrușcă a văzut cartonașul galben, pentru că a lovit mingea după ce aceasta a părăsit terenul.

Iată cele două formații:

Unirea Alba Iulia: Tiuț,  Stan, Schuller, Bumbac Oprea -Oara, Negruț (60, Coțolan), Istrate, Negruț, Petrescu – Mureșan și Mândrușcă. Rezerve: Clipici, Potopea, Coțolan, Contor, Rondak, Olar, Moga. Antrenor: Stelian Gherman.

FC Maramureș Universitar Baia Mare: Danciu- Toma, Chivoiu, Dea, Bălan – Faye, Hodor, De Rosa, Mariș, Duruș ș Pop. Rezerve: Olaru, Apostol, Negrea, Istofor, Feraru, Grozav, Câmpean. Antrenor: Romulus Buia.

Tiuț l-a făcut uitat pe Pascal

Portarul sosit de la CFR Cluj, Călin Tiuț (20 de ani) a reușit să facă o primă partidă bună în tricoul echipei lui Gherman. Acesta a avut intervenții sigure și a salvat gruparea din Alba Iulia, în câteva rânduri. Intervențiile acestuia au făcut ca plecarea căpitanului Pascal să fie uitată. Intervențiile lui Tiuț au fost apreciate de puținii spectatori de pe arena „Cetate”.

Primarul din Zlatna s-a bucurat pentru Baia Mare.

 

Comentarii

  1. asdfgh spune:

    centrarea a fost a lu’ istrate , nu petrescu ..

  2. NELUTU DEMETER spune:

    As dori sa felicit ECHIPA FANION a judetului nostru, BAFTA in continuare !!!

  3. alex spune:

    e de apreciat faptul ca oamenii astia joaca fotbal pe gratis si reusesc sa si castige… trifane, DA-LE BANII !

 
 

Publicitate

Publicitate