IMG_4436Spectacol total în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia, unde duminică a avut loc finala națională la ONSS, destinată fetelor din gimnaziu. LPS Alba Iulia a învins cu 49-46 LAPI Dej, la capătul unui meci dramatic.

Atmosferă propice pentru o finală mare în sala LPS-ului, unde o parte din „Gruppo Arnsberg” a pregătit o coregrafie frumoasă pentru meciul  din finala ONSS. Echipa din Alba Iulia, pregătită de Nicușor Marcu a învins cu 49-46, însă meciul nu a fost unul ușor pentru formația din liceului din Alba.

Pe final nervii au fost întinși la maxim, antrenoarea echipei LAPI Dej a fost eliminată deoarece a comis două faulturi tehnice. Ultima secundă de joc a adus nebunia la Alba Iulia, formația lui Marcu a devenit campioană națională, iar pentru acest lucru merită toate laudele, mai ales că au fost trei zile dificile pentru fetele de la Liceul Sportiv.

„Sunt momente unice în viață, am mai fost campion și cu echipe mai mari, dar am dovedit că profesorii și antrenorii de la baschet de la Alba își fac treaba cu seriozitate și uite că fetele ajung la nivelul cel mai înalt. E un moment unic  să fii primul în țară se întâmplă foarte rar pentru un oraș mai mic. A fost o victorie frumoasă, muncită și felicit fetele pentru mobilizare și pentru felul în care au muncit pe teren”, a declarat Nicușor Marcu, antrenor LPS Alba Iulia

Gustul înfrângerii a fost digerat greu de vizitatori, care au terminat jocul în lacrimi. În finala mică, Colegiul Național „Teodor Nes” din Salonta a învins și a ocupat locul trei.

Părinții din Dej recalcitranți la începutul jocului:

Finala de la Alba Iulia a fost la un pas să debuteze cu o încăierare. Începutul bun de partidă al echipei din Alba Iulia i-a determinat pe părinții din Dej, dar și pe soțul antrenoarei să încerce să pună presiune pe arbitri, iar acest lucru nu a fost pe placul galeriei și a spectatorilor albaiulieni.  Până la o încăierare a lipsit puțin, însă spiritele au fost calmate, dar chiar și așa au existat câteva îmbrânceli.

În sfertul patru soțul antrenoarei de la LAPI Dej a fost eliminat din sală pentru proteste la adresa arbitrului, probabil și injurii, lucru care s-a întâmplat și cu un părinte, susținător al formației din Dej, acest i-a adresat cuvinte ce nu pot fi reproduse arbitrului.

 
 
 

Publicitate

Publicitate