teius02Turneul de sfârşit de sezon de şah organizat la Teiuş a fost câştigat de Mihnea Costachi (14 ani). Aflat la finalul celui mai bun an al carierei sale şahiste, acesta a câştigat toate cele şase partide jucate.

Ca de fiecare dată în ultimii nouă ani, sezonul şahist din judeţul Alba s-a încheiat cu Openul Oraşului Teiuş, un turneu de şah rapid devenit deja tradiţional şi care a fost organizat de clubul Rapid CFR Teiuş în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Teiuş.

La start s-au prezentat 49 de şahişti din Alba Iulia, Aiud, Cugir, Sebeş, Lorinţ, Mihalţ, Sântimbru şi Teiuş, de la copii de 7 ani până la veterani ai şahului din judeţ, unii în vârstă de peste 70 de ani.

Turneul a fost câştigat de juniorul albaiulian Mihnea Costachi (14 ani), aflat la finalul celui mai bun an al carierei sale şi care a câştigat toate cele şase partide jucate. Pe locul secund s-a clasat un alt junior albaiulian, Iustin Ciorgovean (13 ani) cu 5 puncte, ultima treaptă a podiumului fiind ocupată de seniorul şahului cugirean Ioan Zaharie (78 ani) cu 4,5 puncte. În pofida vârstei înaintate, a jucat excelent, terminând neînvins concursul.

La egalitate de puncte cu al treilea clasat s-au aflat şi Tiberiu Bardi (Lorinţ), Ionel Miron (Aiud), Doru Jiros (Cugir) şi Nicolae Sandru (Aiud), departajarea fiind făcută în funcţie de coeficientul Bucholtz.

S-au acordat şi următoarele premii speciale:

Veterani: 1. Iuliu Vlaic (Cugir), 2.Mircea Cepoiu (Alba Iulia), 3. Mihai Vilceanu (Cugir)

Juniori sub 14 ani: 1. Cristian Lodroman (Teiuş), 2. Mihai Lascu (Teiuş), 3. Darius Albu (Cugir)

Juniori sub 12 ani: 1. Daniel Armenciu (Teiuş), 2. Vlad Domşa (Teiuş), 3. Mădălina Lupu (Cugir)

Juniori sub 10 ani: 1. Radu Ţâmpea (Alba Iulia), 2.Matei Roncea (Sebeş), 3. Andrei Schmid (Cugir)

Juniori sub 8 ani: 1. Ianis Tarciu (Sebeş), 2. Renato Iordachescu (Cugir), 3.Maria Rosca (Teius)

Jucători teiuşeni: 1. Sabin Borsia, 2. Marius Udrea, 3. Ozana Miclea

Turneul a fost arbitrat de Marius Ceteraş (Alba Iulia).

 
 
 

Publicitate

Publicitate