01 Ianis Tarciuc (dreapta) premiul 1 in sectiunea copii avansatiClubul sportiv Napocensis Activ din Cluj-Napoca a organizat duminică, 20 decembrie, un interesant turneu pentru copii sub numele „Vine Moșul!”. La invitația de a se întâlni cu Moș Crăciun au răspuns câteva zeci de copii cu vârsta între 5 și 12 ani. Și de această dată copiii albaiulieni s-au numărat printre remarcații competiției, toți fiind premiați la final de Moș Crăciun.

La grupa de avansați sub 12 ani, Ianis Tarciuc (CSU Alba Iulia), în vârstă de 9 ani, s-a clasat pe primul loc cu 5,5 puncte acumulate în 6 partide. Un rezultat foarte bun, care confirma progresul făcut de Ianis în acest an.

Nu s-au lăsat mai prejos nici copiii albaiulieni care studiază șahul în grupele de inițiere ale antrenorului Marius Ceteraș, aceștia dominând secțiunea copiilor începători. Cu 6 victorii în 6 partide, Andrei Simina (6 ani) a obținut un nou succes în competițiile de copii, fiind urmat de un alt junior albaiulian, George Pleșa (7 ani), care a obținut 5 puncte. Mezinul delegației de albaiulieni, Alexandru Simina (5 ani), care se anunță de pe acum o mare speranță a șahului albaiulia, a avut de asemenea o evoluție foarte bună, obținând 4 victorii și pierzând 2 partide împotriva colegilor săi de pregătire clasați pe podium.

„Aceste rezultate frumoase vin ca o răsplată pentru munca acestor copii, care au fost foarte serioși la pregătire pe parcursul acestui an. Sper ca în următorii ani ei și alți copii albaiulieni aflați la începutul carierei șahiste să ajungă în elita juvenilă națională, acolo unde deja se află juniorii albaiulieni Mihnea Costachi, George Ileana, Iustin Ciorgovean și Radu Tampea”, a transmis antrenorul Marius Ceteraș.

 
 
 

Publicitate

Publicitate