Arad - festivitate premiereTânărul șahist albaiulian Mihnea Costachi (16 ani) continuă seria evoluțiilor excelente din acest an. Juniorul legitimat în acest sezon la Politehnica Iași s-a clasat pe locul 4 la unul dintre cele mai puternice turnee open care se organizează în România, Arad Open, la startul căruia s-au aflat 245 de jucători din 12 țări, 5 dintre aceștia având titlul de mare maestru internațional. Fondul de premiere a fost de peste 40.000 lei, dintre care 6.000 lei pentru primul clasat.

Ediția din acest an a festivalului internațional șahist de la Arad a fost câștigată de principalul favorit al turneului, marele maestru internațional Andrei Istrățescu (Franța) cu 7,5 puncte, urmat de un grup de 8 jucători cu 7 puncte: Vlad Jianu (România), Balogh Imre (Ungaria), Mihnea Costachi, Tiberiu Georgescu, Lucian Miron, Balla Tamas, Andrei Cioara și Radu Toma (toți din România). Pentru clasarea pe locul 4, Mihnea Costachi a obținut un premiu de 2.200 lei.

De remarcat și evoluția bună a altor juniori albaiulieni. Adrian Sechereș (18 ani) și George Ileană (15 ani) au acumulat câte 6 puncte, ambii pierzând doar împotriva marelului maestru internațional Vlad Jianu și a unui maestru internațional, în timp ce mezinul Radu Tampea (10 ani) a acumulat 4 puncte, reușind să obțină un plus de 30 de puncte la coeficientul rating.

Pentru Mihnea Costachi turneul aradean a fost ultima repetiție înainte de Campionatele Europene de juniori de la Praga, care se vor desfășura în perioada 18-29 august, o competiție la care elevul Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia speră la o clasare cât mai bună. Adrian Sechereș și George Ileană au plecat din Arad direct la Timișoara, unde participa la Cupa Universtitatea de Vest Timișoara.

 
 
 

Publicitate

Publicitate