Joi a fost ultima zi din  cadrul Campionatului Național Universitar de Fotbal. Ediția aflată în premieră la Alba Iulia a pus faţă în faţă, în ultima zi a competiției, patru echipe. În finala mică, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a pierdut 1-4 cu Universitatea „Babeș Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, iar în finala mare Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu (ULBS) a învins în finală  cu 3-2  Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș. 

Universitatea „1 Decembrie 1918” nu a mai avut suflu în finala mică, iar antrenorii Ursu și Belizna s-au agitat zadarnic pe marginea terenului, deoarece UBB și-a luat revanșa pentru înfrângerea din grupe.

În finala mare, ULBS a reușit să învingă 3-2 după ce a condus 2-0, iar cel mai bun om de pe teren a fost portarul târgmureșenilor Cristian Răzvan. Jocul sibienilor a fost peste așteptări, iar antrenorul grupării din Sibiu a avut o mare parte din victorie, acesta depistând punctele vulnerabile ale echipei venite din partea  Universității „Petru Maior” din Târgu Mureș.

Spectacol total în meciul partenerilor!

Peste 250 de spectatori au luat parte la meciul partenerilor, încheiat 5-5. Echipele au oferit spectacol pe teren, iar partenerii au încercat să țină pasul cu „Generația de Aur”.

Între buturi, președintele CSU Alba Iulia a făcut senzație, acesta a intervenit salvator în repetate rânduri în fața execuțiilor expediate de jucători precum Vlădoiu, Belodedici sau Ionel Ganea. De partea cealaltă, Fane Preda a adus aminte de meciul din 2003, când a fost erou pe „Cetate” în victoria 0-1 cu Unirea Alba Iulia, echipă aflată pe atunci în Divizia A.

Nici rectorul Daniel Breaz nu s-a lăsat mai prejos. Acesta a găsit câteva formule matematice de a-i pune în dificultate pe cei din echipa „Generației de Aur”.

Pentru echipa partenerilor au marcat  Marcel Florea, Daniel Breaz, Cătălin Buzdea Jr. (două goluri) și Adorian Himcinschi. Pentru „Generația de Aur” au marcat Constantin Schumacher, Jean Vlădoiu, Ionel Ganea.

Pe teren au evoluat pentru „Generația de Aur”: Ștefan Preda, Ionel Ganea, Jean Vlădoiu, Miodrag Belodedici,  Constantin Schumacher, Ionuț Ofelea, Daniel Proda și Adrian Socaciu. Echipa VIP-urilor a fost antrenată de fostul arbitru Sorin Corpodean.

În echipa partenerilor au fost: Bogdan Duma (jucătorul meciului), Daniel Breaz, Lucian Găban, Cătălin Costea, Traian Costea, Cătălin Buzdea, Darius Poptean, Liviu Poptean, Adorian Himcinschi, Vasile Ursu, Ciprian Brânză, Marcel Florea, Raul Marian,  Gheorghe Rusu și Cătălin Crăciun.

Spectacolul dintre parteneri și „Generația de Aur”  a fost umbrit de o pană de curent, care a anulat loviturile de departajare ce au urmat meciului încheiat la egalitate. La final, spectatorii au profitat de moment și s-au fotografiat cu fotbaliștii care în urmă cu câțiva ani făceau furori pe marile stadioane.

În tribune au fost prezenți patronul echipei Universitatea Cluj, Ioan Mărginean, fostul conducător al Unirii, Viorel Mălușel, președintele executiv al Unirii Alba Iulia, Mihai Dăscălescu, atleta Ana Maria Groza, dar și viceprimarul Dorin Şerdean.

 
 
 

Publicitate

Publicitate