Sâmbătă începând cu ora 18:00 a avut loc cel de-al 7-lea meci pentru echipa universitară de baschet CSU Alba Iulia. În Sala „1 Decembrie 1918” s-a desfășurat un real spectacol baschetbalistic, încântător pentru cei aproximativ 500 de suporteri veniți la meci. Fetele antrenate de Miroslav Popov au cștigat împotriva formației ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, cu scorul de 78-65 (19-22, 16-17, 18-16, 25-10).

Etapa trecută, CSU Alba Iulia a făcut deplasarea la Brașov, unde s-au impus categoric în fața formației CSU Olimpia cu scorul de 73-34. În urma rezultatului obținut etapa trecută albaiuliencele se pregăteau de confruntarea din această etapă, partidă ce avea să aibă o încărcătură mare, atât pentru sportive cât și pentru suporterii echipei. Adversarele de astăzi au reușit să se impună etapa trecută în sala „Constantic Jude” din Timișoara, în fața fetelor de la BCM Danzio cu scorul de 92-51.

Rivalitate mare între cele două galerii:

Nu doar faptul că înainte de această etapă cele două formații se aflau la egalitate de puncte, ambele având 5 victorii și o înfrângere, a fost cauza acestei presiuni. Un alt motiv avea să fie cauzat de susținătorii celor două echipe, care reprezintă în acest moment poate cea mai mare rivalitate între galerii din campionat. Rivalitatea între cele două a luat amploare în primăvară, în semifinalele Cupei României, când galeria celor de la ACS Sepsi Sfântu Gheorghe au afișat în sala „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia un steag al „ținutului secuiesc”. S-a creeat o busculadă în sală, suporterul care a afișat steagl fiind evacuat de forțele de ordine. În urma acestui eveniment, un partid politic a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, protestând la gestul făcut de forțele de ordine, evacuând suporterul respectiv. Chiar dacă albaiuliencele câștigau acea partidă fără emoții scor 86-68, „bătălia” între cele două galerii abia începuse. În următoarea partidă oficială suporterii albaiulieni au afișat un steag tricolor de mari dimensiuni în Sala Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Astfel, măsurile de securitate au fost sporite pentru meciul de astăzi, ținând cont de rivalitatea dintre cele două galerii.

Derby-ul dintre cele două formații a fost un real spectacol:

În aplauzele spectatorilor aflați în sală, și în cântecele galeriilor, cele două echipe și-au făcut prezența pe teren, ambele formații având obiectivul de a câștiga și de a se depărta în campionat.

Oaspetele au intrat ceva mai bine in primul sfert, și au cndus cu 4-1 și 10-3. Până la finalul sfertului CSU Alba Iulia s-au apropriat din ce mai mult, și au reușit să se aproprie la o distanță de doar 3 puncte în finalul sfetului, scor 19-22. Sfertul secund a început ceva mai bine pentru fetele antrenate de Miroslav Popov, și după numai 3 minute scurse, au reușit să preia conducerea pe tabelă pentru prima dată în meci, scor 25-24. Oaspetele au revenit pe tabelă, și au preluat din nou conducerea. Înainte cu două minute de finalul sfertului secund, C. Whittinghton a suferit o accidentare în urma unui duel cu o adversară, și a avut nevoie de îngrijiri medicale. În cele din urmă, la pauză, când cele două formații intrau la vestiare, CSU Alba Iulia era condusă cu 39-35.

În primul sfert al reprizei secunde, oaspetele nu au reușit să marcheze în primele 3 minute, în timp ce CSU Alba Iulia a punctat până la 42. Cu două minute înainte de final, scorul era egal, 51-51.La finalul sfertului al 3-lea CSU era condusă cu 2 puncte, scor 53-55. Cu șase minute înainte de final ACS Sepsi SIC cere încă un time-out, în timp ce Alba Iulia se afla în avantaj pe tabelă, scor 64-58. CSU Alba Iulia prelua conducerea cu 3 minute înainte de final, scor 72-61 iar întreaga sala exploda de fericire. În aplauzele celor peste 500 de susținători, albaiuliencele se apropriau din ce în ce mai mult spre victorie, marcând din toate pozițiile. Înainte cu 2 minute de final, încă o jucătoare de la CSU a suferit o accidentare, fază la care spectatorii au contestat îndelung, deoarece jocul a fost lăsat să continue, în ciuda faptului că jucătoarea Toma suferea întinsă  pe jos. Final fericit pentru Alba Iulia, care s-a impus pentru a 5-a oară în fața celor de la ACS Sepsi SIC, scor 78-65.

Galeria Gruoppo Arnsberg au oferit un adevărat spectacol în tribune, în timp ce galeria oaspete a stat tot timpul jos și a așteptat finalul partidei.

Spectacolul din tribune a ținut sala într-o atmosferă incredibilă, pe tot parcursul meciului. Cei peste 150 de suporteri albaiulieni și-au încurajat echipa cum au știut ei mai bine. „Zgomotul” galeriei albaiuliene s-a auzit încă dinainte ca meciul să înceapă, și a continuat și după ultimul fluier al arbitrului, în comparație cu galeria oaspete care a fost ceva mai liniștă, așteptând pe scaune finalul partidei. Membrii galeriei din Gruppo Arnsberg au scandat de nenumărate ori „România ! România ” sau „Alba Iulia ! Alba Iulia ! ” dar și cântecul ce nu lipsește de la nici o partidă: „Olee Olaa, CSU e viața mea !” , oferind sprijinul necesar ca fetele antrenate de Miroslav Popov să lupte până la capătul partidei. La pauză și la finalul partidei galeria albaiuliană a ieșit din sală pentru a „aprinde” atmosfera și mai tare, unde au dat foc la mai multe torțe și au scandat numele țării dar și al orașului.

În ceea ce privește confruntările directe, CSU Alba Iulia a obținut 5 victorii, în timp ce ACS Sepsi au izbutit doar o singură victorie în toate întâlnirile directe:

09.11.2013 CSU Alba Iulia  78 – 65 ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe
10.04.2013 CSU Alba Iulia 86-68 ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe
06.04.2013 ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 49-76 CSU Alba Iulia
01.04.2013 ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 63-83 CSU Alba Iulia
13.03.2013 ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 77-65 CSU Alba Iulia
24.11.2012 CSU Alba Iulia 68-62 ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

 

Următorul meci este programat miercuri, când CSU Alba Iulia joacă în Cupa Ligii.

 
 
 

Publicitate

Publicitate