Unirea Alba Iulia a fost învinsă clar de Seso Câmpia Turzii, în turul IV al Cupei României, gazdele reușind să domine toate cele 90 de minute.

Alb-negrii nu au făcut deplasarea cu echipa mare, evoluând o formație de juniori. Seniorii au fost menajați pentru disputa din prima etapă împotriva celor de la FC Maramureș Univ. Baia Mare.

Juniori Unirii Alba Iulia a început partida de la Câmpia Turzii cu stângul, Seso marcând în prima fază a meciului prin Moțet, care l-a executat pe mai puțin experimentatul portar al alb-negrilor, Weber. Prima ocazie a alb-negrilor a fost irosită de Moga, care a tras peste, de la aproximativ 16 metri. În minutul 20, Moteț a reușit dubla, marcând cu capul după un corner bine executat de Mocan. Golul trei al gazdelor a fost marcat de Tarcea, după o eroare a tânărului portar albaiulian, care a ieșit pe sub minge după o lovitură de colț.

Repriza secundă s-a desfășurat tot la poarta alb-negrilor, Seso reușind să mai marcheze un singur gol prin Mărginean, care a fructificat o pasă frumoasă trimisă de Sorcoiu prin apărarea albaiulienilor. Alb-negrii au ieșit în evidență prin bara lui Contor și ocazia mare de gol a lui Maxim.

„A fost o experiență utilă pentru majoritatea juniorilor prezenți azi la joc, care practic și-au făcut debutul într-un joc oficial sub culorile Unirii și cu un adversar superior ca vârstă și experiență. Victoria gazdelor nu poate fi contestată, dar câștigurile noastre constau în experiența acumulată de cei care au debutat astăzi. În anumite momente, am fost egali în joc cu adversarul nostru și regretul e că nu am marcat. După un început ezitant, jocul a fost echilibrat mai ales în repriza secundă, dar păcat de golurile primite din faze fixe. Sunt convins că o parte din jucătorii prezenți azi în teren, într-un an, doi, vor deveni jucători importanți în cadrul echipei mari”, a declarat Florian Brumaru, antrenor juniori B, Unirea Alba Iulia.

De menționat este faptul că la Unirea Alba Iulia au debutat mai mulți juniori, respectiv Costantea, Rus, Drăghiciu, Maxim, Lasconi, Tamaș, Weber, Morar și Schiau. Filip Morar, component al naționalei U-16, a reușit să debuteze la echipa mare a alb-negrilor la vârsta de 15 ani și 8 luni, astfel Unirea Alba Iulia  continuă promovarea tinerilor talente în fotbalul „mare”.

Unirea Alba Iulia părăsește Cupa României, după primul ei tur în această competiție. Vineri, „alb-negrii” vor debuta în Liga a II-a împotriva celor de la FC Maramureș Univ. Baia Mare, urmând ca marți să evolueze un amical de lux împotriva CFR Cluj, pe Stadionul „Cetate”.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate