Asociația Județeană de Fotbal Alba a organizat sâmbătă, cu începere de la ora 10:00, prima etapă locală din cadrul proiectului „Viitorul fotbalului este feminin”. Peste 70 de fete au avut parte de o competiție pe cinste, câștigătoare fiind Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Tiur Blaj.

În cadrul acestui proiect, în județul Alba s-au înscris peste 360 de fete, județul Alba fiind situat pe primul loc la nivel național ca număr. În prima fază, la Alba Iulia s-au prezentat aproximativ 80 de fete, nelegitimate, care au demonstrat faptul că nu doar băieții se pricep la fotbal. Competiția s-a jucat în sistem piramidal și a fost câștigată de Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Tiur Blaj. Acestea au învins în finala mare Școala Generală „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia cu scorul de 10-4.

În urma etapei județene, vor fi create selecționate județene pe categorii de vârstă (pentru competițiile organizate la clasele V-VIII și IX-XII), selecționate care își vor disputa apoi etapa interjudețeană, urmând ca în etapa finală națională a programului, cele mai talentate fete să participe la tabere de pregătire, organizate în perioada de vară, alături de antrenori specializați de la loturile naționale.

În cadrul programului de dezvoltare a fotbalului feminin au participat șase școli: Școala Generală „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” Alba Iulia, Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Vințu de Jos, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Tiur Blaj și Școala Generală „Mihai Eminescu” Ighiu.

Duminică, 19 mai, cu începere de la ora 11:00, va avea loc o altă fază locală, care se va desfășura la Câmpeni, unde sunt așteptate peste 100 de fete.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate