Primul eveniment de pe lista „Zilelor Municipiului” este o competiţie în „sportul minţii”. Este vorba despre „Weekend-ul șahist” din Alba Iulia, eveniment ce are loc la sediul Clubului Municipal de Șah din Alba Iulia.

La startul competiției, au luat loc la mese un număr de 22 de participanți. Aceștia au primit un mesaj de „bun venit” din partea maestrului FIDE Marius Ceteraș, dar și din partea viceprimarului Dorin Șerdean, membru al acestui club. Competiția se desfășoară într-un sistem elvețian, care cuprinde șase partide între participanți, urmând să fie aleși între ei șahiștii cu cele mai mari punctaje. Cel mai tânăr jucător este Radu Țâmpea (7 ani), iar cel mai vârstnic este deja celebrul sportiv Emil Suflețel (79 de ani și 7 luni).

Competiția se întinde pe parcursul a trei zile, iar duminică în jurul orei 17.00 va avea loc festivitatea de premiere. Marele câștigător va primi 300 de lei, în timp ce adversarul său din finală va primi 200 de lei. Se vor premia și următorii doi clasați cu 150 lei, respectiv 50 de lei.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate