A treia ediţie a Campionatului Munţilor Apuseni 2012 a fost un real succes pentru organizatorii competiţiei. La finalele evenimentului au fost prezenţi suporteri din tot judeţul Alba, majoritatea fiind din Sălciua, Roşia Montană sau Bistra, dar şi alte persoane care au sosit pentru meciul partenerilor, în care au participat foşti fotbalişti precum Miodrag Belodedici, Adrian Pigulea, Sorin Corpodean, Valeriu Nichimiş, Stelian Gherman sau Mihai Dăscălescu. 

Ultima zi a Campionatului Munţilor Apuseni 2012 organizat de AJF Alba a fost plină de evenimente, numărul suporterilor fiind foarte mare, fapt cauzat de miza finalelor, dar și de prezența invitaților speciali: Miodrag Belodedici (director al Departamentului de Copii şi Juniori din cadrul FRF, ambasador finala Europa League 2012) şi Adrian Pigulea (manager Grassroots, FRF).

Competiţia a fost una gustată din plin de către spectatori şi oficiali, în timp ce buna dispoziţie şi-a avut locul de cinste, în prima zi de toamnă. Majorete de la Gimn Star Blaj, Trupa de Zumba din Timişoara (coordonată de Ramona Dămăncuş) şi Clubul de Karate Gemina (sensei Viviana Pripon) au avut grijă ca pauzele dintre meciuri să fie atractive pentru spectatori.

 „În a treia ediţie a Campionatului Munţilor Apuseni, eu nu pot decât să-l felicit pe domnul Corpodean, care a fost responsabil pentru această organizare. Am văzut şi copii şi oameni mai în vârstă care au jucat fotbal, unii s-au bucurat, alţii s-au întristat după partide. Este un lucru util pentru orice sat sau comună din orice societate şi toată lumea ar trebui să se bucure de o astfel de competiţie”, a declarat Miodrag Belodedici, director al Departamentului de Copii şi Juniori din cadrul FRF.

Miodrag Belodedici, fost câştigător al Cupei Campionilor Europeni, odată cu Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad, ne-a declarat că jucătorii albaiulieni Nicuşor Stanciu şi Gicu Grozav pot lua parte din „scheletul” echipei naţionale în următorii ani. Acesta consideră Alba Iulia drept o pepinieră folositoare pentru naţionalele mici de juniori ale României.

„Sunt jucători foarte cunoscuţi în România la ora actuală, toată lumea vorbeşte despre ei, se pare că sunt viitorul echipei naţionale, sunt fotbalişti foarte talentaţi, care joacă la un nivel înalt, sunt în Liga I. Mai avem puţin şi îi vom vedea împreună la echipa naţională. Alba Iulia este o pepinieră foarte bună pentru grupele noastre de copii şi juniori, unde avem mulţi jucători originari din acest judeţ”, a a mai spus Belodedici.

Finala mare de seniori a Campionatului Munţilor Apuseni a fost câştigat pentru a doua oară consecutiv de Roşia Montană, după ce a învins Sălciua, din loviturile de departajare.

Festivitatea de premiere a fost susţinută de cei doi invitați speciali.

 
 
 

Publicitate

Publicitate