e01Clubul Copiilor din Ocna Mureș a fost vineri gazda primei ediții a turneului de șah pentru elevi „Regele Șahului”.

Inițiatorul turneului a fost profesorul Florin Ioan Oprea, care de câțiva ani se ocupă cu inițierea copiilor ocnamureșeni în tainele sportului minții.

Cu sprijinul conducerilor instituțiilor de învățământ din Ocna Mureș și al cadrelor didactice din aceste instituții, s-au organizat turnee de selecție la Liceul Teoretic “Petru Maior”, Liceul Tehnologic și Scoala generală “Lucian Blaga” din Ocna Mureș, astfel că la faza finală a turneului s-au prezentat 33 de elevi.

Premianții celor 6 secțiuni ale turneului:

Elevi clasa 0:

1. Alexandru Daniel Heghedus

2. Ștefan Maneac

Elevi clasele I-II:

1. Sarah Roșca

2. Tudor Decean

Elevi clasele III-IV:

1. Paul Bleoca

2. Andrei Birta

3. Sergiu Borca

Elevi clasele V-VI:

1. Diana Chiorean

2. Andrei Cristea

3. Cristian Baciu

Elevi clasele VII-VIII:

1. Mark Daniel Kiraly

2. Petru George Rad

3. Denisa Rad și Vlad Grozav

Elevi clasele IX-XII:

1. Alexandru Niculița

2. Daniel Gorea

3. Daniel Brudan

„M-am bucurat foarte mult să văd că un număr mare de elevi au participat la turneele de selecție și turneul final al competiției noastre, lucru care arată că șahul este un joc foarte îndrăgit de copiii din Ocna Mureș. Doresc să mulțumesc domnului primar Silviu Vințeler, domnului viceprimar Paul Podariu, domnului Claudiu Morar (Primăria Ocna Mureș), doamnei inspector Codruța Lodroman, domnului director Dumitru Mălin (Palatul Copiilor Alba Iulia), domnului profesor Dumitru Cozma (Palatul Copiilor Arad), maestrului Marius Ceteraș (Clubul Municipal de Șah Alba Iulia), tuturor cadrelor didactice din Ocna Mureș care au sprijinit organizarea acestui turneu, cu o mențiune specială pentru doamna bibliotecară Cristina Candea (Liceul Teoretic “Petru Maior”), doamna profesoară Elena Carunta (Școala Generală “Lucian Blaga”), doamna director Cornelia Popescu și domnul profesor Eusebiu Sanislav (Liceul Tehnologic) . Dar mai ales le mulțumesc elevilor participanți, care s-au comportat admirabil pe toată durata competiției. Vom continua organizarea de activități șahiste pentru elevi în Ocna Mureș cu speranța ca numărul elevilor ocnamureșeni participanți la competiții judetene, regionale și naționale va fi tot mai mare în viitor”, a declarat la finalul turneului profesorul Florin Ioan Oprea.

Turneul final a fost arbitrat de maestrul FIDE Marius Ceteraș (Alba Iulia), cu sprijinul lui Claudiu Morar (Primăria orașului Ocna Mureș) și al profesorilor Martha Oprea (Liceul Teoretic “Petru Maior”) și Florin Ioan Oprea (Clubul Copiilor Ocna Mureș).

 
 
 

Publicitate

Publicitate