Clubul de Golf ”Paul Tomiță” din Pianu de Jos a găzduit, vineri și sâmbătă, prima competiție de golf PRO-AM din România, eveniment la care au participat jucători din patru țări. A fost cea de-a opta ediție a turneului ”Alba Golf Challenge”.

Alba Golf Challenge este un eveniment sportiv de tradiţie, organizat de Consiliul Județean Alba încă din 2005. Anul acesta, cu sprijinul Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), Alba Golf Challenge a devenit turneu Pro-Am şi a fost deschis, în premieră, şi jucătorilor profesionişti.

Conform regulilor acestor competiţii, fiecare profesionist  a jucat în echipă cu trei jucători amatori. În total, în cele două zile au participat la turneu 74 de jucători din România, Italia, Slovacia şi Ungaria.

Roberto Paolillo, din Italia, a câștigat Trofeul Alba Golf Challenge la categoria PRO, în timp ce Laurențiu Coman a primit Trofeul Alba Golf Challenge – categoria Amatori – pentru al patrulea an consecutiv!

În clasamentul BRUT pe echipe, locul I a fost obținut de echipa profesionistului Pipo Cali, din care au făcut parte și amatorii Alexandru Bărbat, Mihai Dorin și Dorin Matei. Tot la echipe, însă în clasamentul NET, pe locul I s-a clasat echipa lui Ricard Sarkozi, care i-a inclus pe jucătorii amatori Kadar Attila, Iulian Străjan și Florin Vinesar.

Concurenții care au intrat pe terenul de golf au fost premiați într-un sistem similar celui de la marile competiții de profil: ei au câștigat premii în bani, trofee și diplome de participare, conform uzanței internaționale.

 ”Consiliul Județean Alba organizează această competiție din anul 2005, pentru jucătorii amatori afiliați la cluburile de specialitate. Prin parteneriatul cu RMGC, 2012 este primul an în care am avut posibilitatea să invităm jucători profesioniști, ceea ce a ridicat ținuta turneului. Acest gen de evenimente, dincolo de miza lor sportivă, sunt importante pentru întreaga comunitate, datorită oportunităților pe care le creează pentru dezvoltarea turismului și a economiei județului Alba”, spune Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

„Prin programul «Aur pentru România», sprijinim performanţa în sport, RMGC fiind deja cunoscută pentru parteneriatele pe care le are în rugby, fotbal şi baschet. Credem că investiţiile în sport sunt esențiale pentru dezvoltarea sănătoasă și durabilă a unei comunități, iar golful, un sport nobil cu tradiție în Transilvania, este în acelaşi timp un sport complex, care promovează eleganţa şi fair‑play-ul la cel mai înalt nivel”, declară Dragoș Tănase, director general RMGC.

Reamintim că premiile acordate la acest turneu au fost în valoare de peste 15.000 de euro.

 
 
 

Publicitate

Publicitate