18578813_1472987899389472_1012135496_nCampionatele județene de baschet și volei pentru elevii de liceu din județ au debutat în Alba. Competiția încurajează sportul în rândul tinerilor, dezvoltarea spiritului de echipă şi de fair play.

În cadrul campionatului nu pot participa elevi legitimați la cluburi sportive şi nici elevi din liceele cu profil sportiv, pentru a respecta caracterul sportului de masă şi egalitatea de şanse.

 

Prima etapă a Campionatului Județean de Baschet Băieți s-a desfășurat la Blaj în data de 6 mai, etapă pentru care s-au înscris 5 echipe de la liceele din județul Alba.

18554971_1472987909389471_1593690631_n

În urma celor 10 partide, câștigătoarea etapei a fost echipa Colegiul „Lucian Blaga” Sebeș.

Locul II – Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Locul- III Colegiului Național „Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia

Locul IV – Colegiul Bethlen Gabor Aiud

Locul V – Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj

Următoarele etape vor avea loc în 10 iunie la Sebeș, în o octombrie la HCC Alba Iulia, iar în noiembrie la „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

DSC01433La o săptămână distanță s-a desfășurat, la Câmpeni, și prima etapă a Campionatului Județean de Volei Fete și Băieți.

Pentru competiția de fete, clasamentul a fost următorul:

Locul I – Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia

Locul II – Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni

Locul III – Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

S-au făcut remarcate Denisa Fazacaș (Colegiul Naţional HCC Alba Iulia), Mara Ciucă (Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”) și Alexandra Boncea ( Colegiul Naţional „Avram Iancu”)

DSC01407Trei echipe au fost înscrise și în competiția de volei băieți, iar în urma partidelor clasamentul este următorul:

Locul I – Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mureș

Locul II – Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Locul III – Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni

Și aici au fost remarcaţi elevi talentați la acest sport printre care:  Raul Coroiu  (Liceul Teoretic „Petru Maior”), Traian Strâmturean Traian (Colegiul Militar) și  Vlad Gârleanu (Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni).

Etapele campionatului sunt organizate tip turneu (fiecare cu fiecare), iar ordinea meciurilor se face prin tragerea la sorţi conform tabelei Berger.

Potrivit regulamentului, fiecare echipă participantă organizează turneul o dată, pe parcursul anului școlar, atunci când sunt zilele școlii respective. La primul turneu se face tragerea la sorți conform tabelei Berger apoi se joacă fiecare cu fiecare.

Punctele acumulate pe parcursul tuturor etapelor stabilesc clasamentul final al anului competiţional.

Campionatele județene sunt organizate de Consiliul Județean Alba în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate