George Plesa 1Municipiul Deva a fost de curând gazda unui concurs de şah pentru juniori, la care au participat 50 de copii de la cluburile de şah din Alba Iulia, Arad, Deva, Petroşani, Simeria şi Vulcan.

La competiţie a participat si un grup de copii albaiulieni care studiază şahul sub îndrumarea maestrului FIDE Marius Ceteraş. Evoluţia lor a fost una foarte bună, copiii albaiulieni obţinând mai multe premii.

Deşi prezent pentru prima dată la un concurs de copii în afara judeţului Alba, Ştefan Bercu (8 ani) a câştigat toate cele 7 partide jucate în secţiunea copiiilor nelegitimaţi, obţinând într-o manieră categorică primul său succes într-o competiţie de juniori, cu 2 puncte avans faţă de următorul clasat.

La secţiunea juniorilor legitimaţi sub 12 ani, cel mai bine clasat junior albaiulian a fost George Pleşa (9 ani), care a obtinut 5 puncte din 7 partide, terminând pe locul 5 din 30 de participanti in clasamentul general si obtinand medalia de argint la categoria copii sub 10 ani.

De notat si evolutia foarte buna a mezinului delegatiei albaiuliene Alexandru Simina, care desi nu a implinit inca 7 ani, a jucat foarte curajos si a obtinut 3 victorii din 7 meciuri in sectiunea juniorilor legitimati sun 12 ani, dar si a celorlalti reprezentanti ai municipiului Alba Iulia, Ianis Tarciuc (11 ani) si Andrei Simina (8 ani), care au obtinut 4,5 puncte, respectiv 3,5 puncte in aceeasi sectiune a competitiei.

foto: Ania Ciolacu

 
 
 

Publicitate

Publicitate