m10Şahiştii de la CSU Alba Iulia au obţinut premii la “Turneului Regilor Romgaz”, de la Mediaş, care în acest an se desfăşoară sub forma unui festival internaţional. În cadrul competiţiei, evenimentul principal este meciul între naţionalele de seniori ale Romaniei si Chinei, ultima fiind campioana olimpică “en titre” la şah.

In paralel cu acest meci, în care după trei dintre cele patru runde China conduce cu 9,5 – 2,5, marţi după-amiază s-a desfăşurat “Openul Turneul Regilor Romgaz” de şah rapid, având cu un fond total de premiere la cele patru secţiuni (seniori, elevi clasele I-IV, elevi clasele V-VIII şi elevi clasele IX-XII) de 9.500 lei şi care a reunit la start 149 de participanţi. Cei trei şahisti ai CSU Alba Iulia au avut evoluţii foarte bune, toţi trei aflându-se la final printre premianţii festivalului.

La secţiunea elevi clasele I-IV, Radu Ţâmpea (8 ani) a obţinut 7 victorii din 7 partide, câştigând în mod autoritar locul 1 în faţa lui Sony Laurenţiu Şipos (Potaissa Turda) 6p şi Aurel Tutelea (ACS Logismart Sibiu) 5,5p. Micuţul şahist albaiulian, care este şi campion naţional de copii sub 8 ani la şah rapid, a obţinut un premiu de 300 lei.

În turneul principal de seniori, Marius Ceteraş s-a clasat pe locul 3, iar Mihnea Costachi pe locul 6, ambii cu 5 puncte din 7 partide, cu o jumătate de punct mai puţin decât primii doi clasaţi, maeştrii internaţionali Daniel Moldovan (Victoria Techirghiol) şi Lucian Miron (ACS Apa Nova Bucureşti) şi la egalitate de puncte cu alţi 5 jucători: MI Daniel Baratosi (CSU Ploieşti), MI Codruţ Florescu (CS Deva), CM Radu-Cristian Toma (Şah Club Braşov), MI Irina Bulmaga (Politehnica Iaşi) şi Constantin Turlea (CSU Ploieşti). Dacă Marius Ceteraş, beneficiarul celui mai mare coeficient de departajare Bucholtz din plutonul urmăritor, a obţinut un premiu de 1000 lei, medaliatul cu bronz la mondialele de juniori sub 14 ani Mihnea Costachi a trebuit să se mulţumească cu un premiu de 400 lei din cauza coeficientului Bucholtz inferior.

De remarcat si evoluţia lui Ioan-Aurel Roncea (Sebeş) care cu 3,5 puncte a obţinut locul 1 la veterani şi un premiu de 300 lei.

Cei trei şahisti de la CSU Alba Iulia prezenţi la turneul de la Mediaş vor participa în week-end la Campionatele Naţionale de şah rapid şi blitz pentru seniori care se vor desfăşura la Baia Mare.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate