IMG_0071La început de primăvară, capitala istorică a României va deveni un uriaș teren de sport pentru iubitorii atletismului. Sâmbătă de la ora 1000, în Piața Cetății va începe „Alba Iulia City Race”, competiție la care vor participa peste 600 de sportivi din toată țara. 

Competiția va avea trei probe – semimaraton, cros și kids race. Pentru cei mai merituoși sportivi, organizatorii au pregătit premii în valoare de 24.000 de lei. Vor fi acordate 62 de premii pentru cele trei categorii de concurs.

Circuitul va începe din Piața Cetății, atleții vor urca pe Mamut, după care concurenții se vor întoarce în Piața Cetății.

Traseul la semimaraton va avea o lungime de 21 de kilometri și o diferență pozitivă de nivel de 700 de metri. La proba de cros, lungimea cursei va fi de 10 kilometri și o diferență pozitivă de nivel de 300 de metri. Proba pentru copii va avea 3 kilometri.

„Din punctul meu de vedere competiția își va depăși așteptările, ne așteptăm undeva la peste 600 de alergători, ceea ce este un record la prima ediție a competiției. Avem sportivi de mare valoare înscriși. Avem peste 300 de participanți la semimaratonul Transavia, peste 150 de participanți la cros și sperăm să adunăm peste 200 de copii la proba lor”, a declarat Radu Milea, directorul competiției Alba Iulia City Race.

La eveniment vor participa și sportivi consacrați, printre care putem aminti pe Mădălina Florea, Florina Pierdevară, Elena Ghiță, dar și atlete din Alba Iulia – Alina Boholțan, Andra Ologu sau Ana Rodean.

Ana Maria Brânză, imaginea competiției 

Ana Maria BranzaPrima ediție a competiției „Alba Iulia City Race” o are în prim plan pe multipla campioană mondială la scrimă, Ana Maria Brânză. Alegerea acesteia nu este una întâmplătoare deoarece sportiva este preocupată și de alergare și și-a propus ca în 2014 să participe la un astfel de eveniment.

Din echipa organizatoare a acestui eveniment fac parte Ana Maria Brânză, Radu Milea, Ionuț Zinca, Silviu Bălan, Cornel Spiridon, Marius Ionescu, Florin Glinta, Andrei Sănătescu, Ana Rodean, Lucian Al Marii, Christopher Shonn, Marius Anghel, Daniel Stroescu și Alina Boholțan.

„Eu sunt convins că această competiție va crește modul în care este văzut județul nostru. Vedeți că prin sport se pot face multe lucruri bune. Așteptăm cât mai multă lume, chiar să participe sau să-i aplaude pe campioni. Pe noi ne onorează participarea tuturor  campionilor”, a decalrat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Evenimentul este roganizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Transavia și Asociația Sport La Orice Vârstă.

Încoronări la „Alba Iulia City Race”. Regele și Regina Mamutului 

Sâmbătă, la proba de semimaraton vor exista și două premii speciale. Primul sportiv și prima sportivă care vor ajunge pe Mamut vor fi încoronați ca„ Regele și Regina Mamutului”.

 

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate