UEFA Grassroots Day, un eveniment special de fotbal, care a avut loc pentru al doilea an consecutiv în Alba Iulia, și-a desemnat câștigătorii din acest an. Terenul I al Stadionului „Cetate” din Alba Iulia a găzduit activităţile.

Peste 300 de copii care au făcut parte din diferite cluburi de fotbal juvenil din județ și câțiva care învață la școlile speciale, atât băieți, cât și fete, s-au bucurat de un fotbal pe cinste. Pe lângă competiția care a avut loc între echipe, s-au mai desfășurat și alte activități precum jongleriile cu mingea, proba de ștafetă pe echipe sau „obligatea” la bară.

„Consider că, după o zi lungă, cu mult fotbal, aici vorbind de tot felul de activități fotbalistice, nu doar de o competiție în sine, am reușit să ne bucurăm cu toții împreună: copii participanți, profesori, antrenori, organizatori, de ceea ce ne-am propus să facem. A fost o zi specială pentru toată lumea și sigur am rămas cu amintiri unice din această experiență comună. Le mulțumesc tuturor în primul rând pentru participare, apoi pentru implicare, celor care ne-au ajutat în desfășurarea evenimentului și felicit copii pentru entuziasmul demonstrat la toate competițiile organizate pentru ei. Ceea ce s-a întâmplat astăzi vrem să fie o bornă de cum ar trebui să privim activitatea fotbalistică care trebuie să fie accesibilă tuturor. Marii jucători nu s-au născut direct mari jucători, au plecat de la nivelul de bază, chiar dacă au avut mai mult talent decât alții, dar noi suntem responsabili de cum le clădim viitorul”, a declarat Sorin Corpodean, președinte AJF Alba

Data de 22 mai în acest an a avut o însemnătate specială pentru toți iubitorii sportului „rege” din toată lumea. UEFA organizează în fiecare an o zi dedicată fotbalului „de bază”, în săptămâna disputării finalelor de Champions League, atât la feminin, cât și la masculin,  în care include toate categoriile sociale într-o singură competiție. Evenimentul s-a desfășurat pe tot continentul și mai mult ca sigur s-au bucurat de fotbal zeci de mii de copii.

Participanții fiecărei activități au fost premiați de către Asociația Județeană de Fotbal Alba cu câte o diplomă de participare și o șapcă, iar câștigătorii au primit medalii, mingi și cupe.

 
 
 

Publicitate

Publicitate