OLYMPUS DIGITAL CAMERAJunioarele echipei de rugby feminin care se antrenează la centrul de excelenţă din Abrud au reuşit performanţa locului I în campionatul naţional, după cinci etape, respectiv locul trei la campionatul mondial între cluburi. Şi senioarele s-au impus cu rezultate bune, începând cu anul 2014. Antrenorul CS Gold Roşia Montană, Ionel Homeniuc, descrie performanţele reuşite de fete şi condiţiile de care beneficiază la centrul de la Liceul HCC din Abrud.

Clubul a luat ființă în anul 2012, având în componență numai junioare. Tot în același an, jucătoarele au reușit să aducă titlul de campioane naţionale – primul titlul adus în judeţul Alba la sportul pe echipe, după cum aminteşte antrenorul Ionel Homeniuc. Anul 2013 le-a adus junioarelor din Munţii Apuseni titlul de vicecampioane.

În 2014, după primele cinci etape ale campionatului național, echipa de junioare din Abrud se clasează pe primul loc. „Matematic, suntem campioni cu 60 puncte şi locul 2 cu 46 puncte”, a spus Homeniuc, înaintea penultimei etape de sâmbătă.

Fetele au adus acasă şi locul 3 la campionatul mondial între cluburi, care a avut loc în luna iunie în Austria la Klagenfurt.

De anul acesta, a fost constituită şi echipa de senioare, care a reuşit, după şase etape de campionat, să urce pe locul doi. După neprezentarea la etapa de la Paşcani, echipa ar putea însă obţine un loc pe podium, la meciurile din ultimele două etape.

Ultima parte a campionatului pentru senioare s-a disputat sâmbătă la Iaşi, iar antrenorul a declarat că „vom lua bronzul”.

S-au ținut de cuvânt, iar C.S.Gold Roșia Montană  a terminat pe locul 3 în Campionatul Național al României.

Junioarele au disputat penultima etapă unde au avut următoarele rezultate:

Gold-R.C.Buzau-39-0,

Gold -R.C Ariesul M .Viteazu -Cluj-7-5,

Gold -C.S.M Pascani-15-0 și un avans de 19 puncte față de locul 2.

Ultima etapă din Campionat va fi la M.Viteazu în data de 01 noiembrie 2014 .

Tot echipa de senioare participă și în campionatul Ungariei (Liga Europei Centrale), clasându-se după primele două etape pe prima poziție.

Lotul de senioare este compus din: Rodica Codrea, Teodora Vana, Iuliana Pașca, Sorina Oglavie, Gabriela Druță, Oxana Bunici, Ana Maria Stroia, Alina Dinița, Mădălina Radu.

Lotul de junioare: Veronica Filip, Aura Sorina Rus, Cristina Tunaru, Eliza Rusu, Nicoleta Drilea, Andreea Mihaela Lefter, Cătălina Elena Rusu, Teodora Georgiana Gheorghe.

Toate au început să joace rugby la Abrud.

Marea majoritate a fetelor din cadrul echipei provin din Munții Apuseni, iar o parte din Moldova și locuiesc, învață și se antrenează în cadrul centrului de excelență.

 
 
 

Publicitate

Publicitate