Macalet 01Turneul organizat weekend-ul trecut la Deva a fost un nou prilej pentru tinerii şahişti albaiulieni să se facă remarcaţi. Alexandru Macalet (6 ani) a fost revelaţia turneului de copii nelegitimaţi sub 10 ani, câştigând toate cele cinci partide jucate împotriva unor adversari mai în vârstă şi ocupând primul loc în clasament.

O evoluţie foarte bună a avut-o şi colegul său de pregătire, Răzvan Medrea (7 ani), clasat pe locul 5, cu o singură înfrângere în cinci jocuri.

Cei doi copii studiază şahul sub îndrumarea maestrului FIDE Marius Ceteraş. Alexandru a fost la prima sa participare într-un concurs de şah, în timp ce pentru Răzvan a fost a doua participare într-o competiţie şahistă.

De notat şi evolutia buna a mult mai experimentatului junior Ianis Tarciuc (11 ani, Sebeş), clasat pe locul 4 la categoria juniori legitimaţi sub 18 ani.

La competiţia de la Deva au participat copii din judeţele Alba, Caraş-Severin, Cluj, Hunedoara, Satu Mare, Sibiu şi Timiş.

Următoarea competiţie juvenilă la care vor participa tinerii şahişti albaiulieni va fi Trofeul Lions de la Cluj-Napoca, ale cărui secţiuni sunt programate în perioada 1-5 iunie.

 
 
 

Publicitate

Publicitate