Performanţa Ighiu a ratat calificarea în faza următoare a Cupei României după ce a pierdut 2-3, jocul de la Galda de Jos cu Sănătatea Cluj. După ce a condus cu 2-0, echipa lui Paul Ciucă s-a văzut învinsă pe final, când gruparea din Ighiu a cedat din punct de vedere fizic.

Început perfect de partidă pentru Performanţa Ighiu. În minutul 1, portarul Todoran a împins în bară mingea lui Dănilă, pentru ca apoi clujenii să domine teritorial jocul. Echipa din Ighiu s-a mulţumit să stea la cutie şi să îi taxeze pe elevii lui Semeniuc.

Mai experimentaţi, vizitatorii au avut o bară în minutul 26, iar câteva minute mai târziu portarul Boldi a avut o intervenţie bună.

Când nimeni nu mai spera să vadă un gol în primul mitan, Performanţa a deschis scorul. Hada a şutat puternic de la 20 de metri, fără nicio şansă pentru goalkeeper-ul vizitatorilor.

În minutul 54, „Controlorul” George Toma, l-a „prins fără bilet” pe portarul Todoran şi  a marcat probabil cea mai frumoasă reuşită a carierei. Aflat în bandă stângă la 25-30 de metri de poartă „Tomiţă” a prins un trasor cu care l-a surprins pe portarul clujenilor.

La 2-0, Martin Lenghel a ratat o ocazie cu care rar se întâlnesc fotbaliştii pe teren. Acesta a driblat excelent portarul a întors un adversar, dar a întârziat şutul şi a fost oprit de un apărător al „viruşilor verzi”.

În minutul 60, Şimon a semnat începutul sfârşitului pentru frumoasa echipă a Ighiului. În urma unei centrări de pe partea dreaptă Paul Şimon a marcat cu o lovitură de cap, fază la care au greşit fundaşul Vasile Soporan, dar şi portarul Boldi care s-a „culcat” prea repede.

Avea să fie 2-2 în minutul 66, când Gaşpar a marcat pentru 2-2, iar soarta meciului începea să fie pecetluită. „Cireaşa de pe tort” a fost pusă în minutul 83, când portarul Boldi strigă „eu” la o centrare din corner şi este păcălit de traietoria balonului care se opreşte în plasa porţii.

Iată cele două distribuţii:

Performanţa: Boldi, Soporan, Oltean, Ov. Turuş, G. Toma, Frenţiu, HGada, S. Turuş, Dănilă, Lenghel şi Iuoraş

Sănătatea: Todoran, Bucoş, Şoos, Sărmăşan, Şimon,  Nicola, Perde, Albu, Kiss, Pop şi Gaşpar.

Performanţa a „murit” frumos! „Controlorul” Toma a dat un gol de povestit nepoţilor

Cu o echipă muncitoare, Performanţa Ighiu a reuşit să ofere o replică excelentă grupării visătoare din Cluj. Formaţia pregătită de ex-uniristul Marius Semeniuc i-a tratat  superficial pe elevii lui Paul Ciucă, fotbalişti care au taxat imediat acest lucru.

Chiar dacă au pierdut, fotbaliştii de la Performanţa merită lăudaţi pentru efortul depus pe teren. Jucătorii lui Ciucă au intrat pe teren după 8 sau 10 ore de muncă şi au reuşit să ofere o replică surprinzătoare echipei din Liga a III-a.

De pildă,  din echipa lui Ciucă sunt angajaţi portarul Boldi la o firmă de construcţii, mijlocaşii Călin Dănilă şi Silviu Turuş la Elis Pavaje, Vasile Soporan lucrează moara din Ighiu,  fundaşul Ovidiu Turuş lucrează la VIACOM, firmă care se ocupă cu comercializarea produselor plastice, Martin Lenghel (şofer STP Alba), în vreme  ce autorul golului, George Toma, este controlor de bilete pe rutele STP Alba, iar unul dintre absenţi, Daniel Ianc este bancher, în vreme ce Roberto Mitrea este webdesigner în Cluj, iar Marius Iuoraş lucreala la Cub Ţălnar.

De remarcat a fost execuţia lui Toma, care a stârnit glume în rândul fanilor prezenţi la meci. „Portare, te-a prins Toma fără bilet şi ţi-a dat amendă” sau „Toma a marcat din Cetate şi meciul era în Ampoi 3” s-au amuzat spectatorii pe seama portarului clujean, surprins de execuţia fabuloasă a lui Toma.

FOTO: Cătălin CRĂCIUN, Cosmin NISTOR

 
 
 

Publicitate

Publicitate