Lions Cluj-NapocaPentru cei mai tineri șahiști albaiulieni luna iunie este plină de competiții, în această perioadă desfășurându-se mai multe turnee de juniori.

Ca în fiecare an Festivalul Internațional de Șah Lions de la Cluj-Napoca a fost un foarte bun prilej pentru juniorii albaiulieni experimentați de a-și confirma valoarea, iar pentru cei mai mici practicanți ai sportului minții un loc perfect unde să-și facă debutul în competiții. În secțiunea principală a turneului, aceea a juniorilor sub 18 ani, albaiulianul Iustin Ciorgovean legitimat la CS Univesitatea de Vest Timișoara s-a clasat pe locul 2, la egalitate de puncte cu primul clasat Mircea Talu (CSS Viitorul Cluj-Napoca), a treia treaptă a podiumului fiind ocupată de Radu Tampea (CSU Alba Iulia), acesta primind și premiul special pentru cel mai bine clasat junior sub 12 ani.

În concursurile pentru debutanți de la Cluj-Napoca, o excelentă evoluție a avut Alexandru Macalet, care deși este încă la grădiniță, s-a clasat primul la categoria copii clasa 0 câștigând toate partidele jucate. Medalii de argint la categoriile lor de vârstă au obținut Antonia Stremțan (9 ani). Ștefan Bercu (8 ani) și Delia Horbaniuc (6 ani), în timp ce David Horbaniuc (4 ani și jumătate) și Ștefan Rusu-Stoian (9 ani) au obținut medalii de bronz.

O săptămână mai tarziu, copiii albaiulieni au obținut alte medalii la Cupa Juvenil desfășurată la Sibiu. Categoria copii sub 8 ani a fost dominată categoric de elevii antrenorului Marius Ceteraș. Andrei Simina (8 ani) a câștigat toate partidele jucate, devansându-l în clasament pe fratele său mai mic Alexandru Simina (7 ani), care a trebuit să se mulțumească cu medalia de argint. Foarte bună și evoluția lui Alexandru Macalet (6 ani) și Tudor Topala (8 ani), clasați pe locurile 5, respectiv 8 din 32 de participanți la această categorie de vârstă. De remarcat și evoluția bună a lui George Pleșa (9 ani) și Antonia Stremțan (9 ani), care au evoluat la categoria juniori sub 13 ani.

Următoarea competiție șahistă juvenilă va avea loc la Salina Turda, copiii începători urmând a juca în 17 iunie, iar copiii avansați în perioada 17-20 iunie.

 
 
 

Publicitate

Publicitate